صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از معاینه کودکان افغانستان برای تشخیص سوء تغذیه خبر داده است.
در بیانیه ای که از سوی این صندوق منتشر شده، آمد است، در سپتمبر گذشته بیش از یک میلیون کودک برای تشخیص کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان معاینه شدند.
در این بیانیه تعداد دقیق کودکان افغان که تازه به سوءتغذیه مبتلا شده اند، مشخص نشده، اما یونیسف در آخرین گزارش خود گفته است که در ماه میزان سال جاری بیش از ۳۴۳ هزار کودک به سوء تغذیه مبتلا شده اند.
در این بیانیه آمده است:« در ماه سپتمبر سال جاری، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد بیش از یک میلیون کودک را در سراسر افغانستان به دلیل تشخیص سوءتغذیه معاینه کرده است. این اولین قدم برای شناسایی کودکان مبتلا به سوء تغذیه است. تازه ترین یافته ها در افغانستان مشخص میکند که چه تعداد کودکان دچار سوءتغذیه در این کشور وجود دارد.»
داکتران علت ابتلای کودکان به سوءتغذیه را فقر خانواده و عدم استفاده از مواد غذایی غنی از ویتامین میدانند.
آنها رعایت نکردن فاصله میان ولادت ها در خانواده ها را نیز عامل سوء تغذیه کودکان عنوان می کنند.
داکتر عبدالحق قاضی زاده میگوید:« مردم باید خانواده های خود را کنترول کرده و برای خانواده خود برنامه داشته باشند. چون امروزه یک خانواده فقیر نه یا ده فرزند دارد و سیر کردن این همه بچه بسیار سخت است. اگر خانواده را کنترول کنیم و دو یا سه فرزند داشته باشیم، می توانیم از نظر کمیت و کیفیت غذای کافی برای آنها تهیه کنیم و از این طریق فرزندان مان را از سوءتغذیه محافظت کنیم.»
برخی دیگر واکسین کردن به موقع کودکان را بهترین راه پیشگیری از سوءتغذیه دانسته و میافزایند، در صورت کاهش وزن باید برای پیشگیری از سوء تغذیه با داکتر یا مشاور صحی مشورت کرد.
داکتر فرید احمد عمری میگوید:« در صورت کاهش وزن فرزندمان باید هر چه زودتر با داکتر خود مشورت کنیم تا فرزندمان دچار سوء تغذیه نشوند.»
مسوولین وزارت صحت عامه چندی پیش تایید کردند که در شماری از ولایات به شمول کابل ، مواردی کودکان مبتلا به سوءتغذیه را ثبت کردند.
سعی کردیم تعداد دقیق کودکان مبتلا به سوء تغذیه را از این وزارت بگیریم، اما سخنگوی این وزارتخانه اطلاعاتی به ما نداد.