مولوی نورجلال جلالی سرپرست وزارت صحت عامه برای شرکت در نشست موسوم به “مقاومت در برابر داروهای ضد میکروب” به عربستان سعودی رفت.
شرافت زمان، سخنگوی این وزارت میگوید، قرار است در این نشست در مورد کاهش مقاومت در مقابل داروهای ضد میکروب یا انتی بیوتیک، استفاده درست از این داروها و پیدا کردن راه حل های مشترک در برابر بیماری های میکروبی بحث و تبادل نظر صورت گیرد.
وی در این مورد میگوید:« هدف اصلی از این سفر، اشتراک در چهارمین اجلاس وزیران صحت عامه در مورد مقاومت در مقابل داروهای ضد میکروب در شهر جده است. در این نشست در مورد اینکه چگونه می توانیم در سطح بین المللی یا در سطح کشورها میزان مقاومت به داروهای ضد میکروب را کاهش دهیم. همچنین در مورد کاهش گراف مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها یا داروهای ضد میکروب صحبت میشود. متأسفانه در سال های اخیر نه تنها در افغانستان، بلکه در سراسر جهان گراف مقاومت به داروهای ضد میکروب افزایش یافته و این مشکل علت های زیاد دارد. در افغانستان یا برخی کشورهای دیگر یکی از دلایل آن این است که گاهی داروها به صورت خودسرانه مصرف می شوند.»
از سوی دیگر، داکتران افزایش میکروب ها را مربوط به فصل های مختلف دانسته و میافزایند، علت افزایش بسیاری از بیماری ها آلودگی هوا، استفاده از مواد سوخت غیر معیاری و استفاده از آب ناپاک است.
برخی دیگر علت اصلی کاهش مقاومت در برابر بیماری ها را استفاده از داروهای بی کیفیت دانسته و علاوه بر نظارت درست به دوا های وارداتی، خواستار پیشگیری از قاچاق داروهای بی کیفیت به کشور هستند.
داکتر فرید احمد تسل میگوید:« برخی داروها در برابر میکروب ها خوب هستند، ما اینجا تولیدا داخلی خودمان را داریم. امارت اسلامی باید تلاش کند تا جلوی قاچاق دوا را بگیرد. باید لابراتوار های استندرد در گمرک ها و بنادری که دوا از راه آن وارد می شود، فعال شود تا کیفیت دوا در آنجا بررسی شود.»
سفر جلالی به عربستان در حالی صورت میگیرد که وزارت صحت عامه پیش از این نیز علاوه بر تاکید بر ارائیه خدمات استندرد صحی به افغان ها، از تحقیقات بیشتر و نظرات علمی در این زمینه و افزایش معیاری سازی خدمات صحی در سطح کشور خبر داده بود.