عبدالسلام ضعیف، سفیر دوره اول امارت اسلامی در پاکستان، در گفتگو با شمشاد گفته است، موضع امریکا در قبال افغانستان نرم شده و اکنون امریکا دیدگاه سیاسی خود را نسبت به امارت اسلامی تغییر داده است.
ضعیف جنگ را به نفع هیچ طرفی نمیداند و تاکید دارد که ثبات منطقه ای از منافع همه کشورها محافظت می کند.
او در این مورد میگوید:« آنها در حال حاضر در موقفی نیستند که دشمنی کنند، دشمن هستند، هنوزهم ما را به نام دشمن و تروریست تعریف میکنند؛ اما دشمنی در حدی نیست که در گذشته بود. در حال حاضر، ثبات افغانستان به نفع جهان، منطقه و افغانستان است. آغاز مشکلات و جنگ در افغانستان، به نفع جهان نیست؛ زیرا هر جا جنگ باشد آنها طرفی را میگیرند.»
ضعیف ایجاد استراتیژی سیاسی در کنار وجود قانون برای تقویت روابط رسمی با جهان را مهم دانسته و میافزاید، در موجودیت قانون و استراتیژی زمینه برای حل مشکلات با جهان فراهم میشود.
ضعیف میافزاید:« باید چنان یک قانونی وجود داشته باشد که به وثیقه ملی تبدیل شود و برای اثبات و تایید نظام شرعی ارائیه شود و ملت پشت آن بایستد. دوم، بودن یک استراتیژی است. استراتیژی سازی کار مسلکی است. استراتیژی برای این است که ما موضوع را عمیقاً درک کنیم، مشکلات را عمیقاً درک کنیم، مشترکات را عمیقاً درک کنیم، نیازها یا دغدغه ها را عمیقاً درک کنیم. اگر در منطقه است، یا در جهان، همه این چیزها باید برای ما معلوم باشد، پس چگونه می توانیم طبق یک استراتیژی با آنها سازگار شویم. این دو مورد در کشور ما، من می گویم کمبود داریم و باید برطرف شود.»
عبدالسلام ضعیف پاکستان را به دریافت پول از غرب برای آموزش گروه های تروریستی متهم می کند و به گفته او پاکستان می خواهد برای اجرای پروژه های خود در منطقه تلاش کند.
ضعیف گفت:« این سروصدا و ثبت بیش از ۸۰ شکایت در سازمان ملل برای این است که خود را مظلوم و ما را ظالم نشان دهند. چه فایده ای دارد یا نگرانی چیست و چرا این کار را میکنند؟ یکی، گرفتن پروژه ها از امریکا و اروپا و کشورهای که میگویند اینجا تروریسم است، اینجا فعالیت تروریستی است، اینجا فاجعه ای در جریان است، این موضوع را بزرگ میکنند که جهان را بترساند که اینجا خطر است و آنها باید پاکستان را کمک و تقویه کرده، پول بدهد و نظام را روی پای خود نگه دارند، برای این کار انجام می دهند.»
این در حالیست که دو روز قبل مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه گفته بود، در دیپلوماسی باید عالی ترین مصالح کشور در نظر گرفته شود.
به گفته متقی، دوباره بدست آوردن ۲۴ نمایندگی سیاسی در کشورها نتیجه دیپلوماسی مملو از صبر و حوصله است که آنها در سه سال گذشته آنرا در پیش گرفته بودند.