در ولایت بلخ گام دیگر برای انکشاف و رشد صنعتی کشور برداشته شد.
سنگ بنای کارخانه تولید ذوب آهن، سیخ گول و گادر با حضور داشت شماری از مقامات دولتی با سرمایه گذاری ۵۰ میلیون دالر امریکایی توسط یک تاجر ملی در ولسوالی خلم این ولایت گذاشته شد.
مسوولین این کارخانه میگویند، با ساخت این کارخانه نه تنها از رفتن جونان برای کار به خارج از کشور جلوگیری می شود، بلکه می تواند کشور را در صنعت ذوب آهن، تولید سیخ گول، گادر و سایر مصالح ساختمانی به خود کفایی نزدیک کند.
نقیب الله نظری، مسوول این کارخانه میگوید:« مزیت این کارخانه این است که ما می توانیم از یک میلی تا ۶ میلی متر سیخ گول، جالی، میخ، نت و بولت و سایر اقلام را تولید کنیم و با این کار زنجیر فولاد افغانستان تکمیل میشود. پس از این دیگر نیازی به واردات بسیاری از محصولات فولادی مانند میخ نخواهد بود.»
در عین حال، مسوولین سکتور خصوصی در کنار سپاس ازحمایت و همکاری حکومت سرپرست میگویند، در حال حاضر افغانستان در زمینه سیخ گول به خودکفایی رسیده است و از قاچاق آهن نسبت به گذشته جلوگیری شده است.
عبدالنصیر رشتیا، رئیس اجرایی اتحادیه ذوب آهن افغانستان میگوید:« مهم ترین کار برای ما جلوگیری از قاچاق مواد خام بود که با روی کار آمدن امارت اسلامی انجام شده است. ما توانستیم ۶۰ هزار تن آهن جمع آوری شده در سپین بولدک را خریداری کنیم که قرار بود به کشور همسایه صادر شود.»
امام الدین سنایی زاده، رییس ریاست معادن و صنایع ولایت بلخ میگوید:« بسیاری از سرمایه گذاران ما کارخانه ساخته اند و هزاران تن در آن کار می کنند، دلیل همه این ها امنیت خوب و سیاست اقتصادی محور امارت اسلامی است.»
در همین حال، محمد یوسف وفا والی بلخ در این نشست افتتاحیه از ایجاد این کارخانه استقبال و حمایت کرده و افزوده است، فرصت های خوبی برای سرمایه گذاری در کشور فراهم شده است و تاجران ملی باید از خارج آمده و در کشور خود سرمایه گذاری کنند.
وفا در این مورد میگوید:« تاجران و صنعتکارن ملی! به برادران خود اطلاع دهید و به آنها بگویید که به کشورشان بیایند، در آبادی کشور و کاریابی برای مردم کمک کنند.»
بر اساس معلومات سکتور خصوصی، در حال حاضر ۴۲ کارخانه تولید فولاد در کشور فعال است که در آن برای حدود ۲۰ هزار جوان زمینه کار فراهم شده است.