در منطقه درمسال شهر جلال آباد مرکز ولایت ننگرهار، حکیمان اهل هنود می نشستند و داروهای یونانی را برای درمان بیماری های مختلف به مردم تجویز می کردند.
اما اکنون که بیشتر از مردم اهل هنود افغانستان را ترک کرده اند، تعدادی از افراد غیر مسلکی به طور خودسرانه به مردم دارو می دهند. مردم ننگرهار شکایت دارند که این دارو ها بجای اینکه درمان بیماریهای شان شود، به ضرر مریضان تمام می شود.
یک تن از باشندگان شهر جلال آباد میگوید:« افراد مسلکی وجود ندارد و هر چی که دارند را به مردم میدهند. قبلاً هندوباورها داروی درست می دادند، اما الان همه چیز اشتباه است. ما از حکومت میخواهیم که در این مورد بررسی کند و داروهای مضر را جمع آوری کند.»
یکی دیگر از باشندگان جلال آباد نیز همین شکایت را دارد و میگوید:« سیک ها و هندوها هر دارویی را با ضمانت و کیفیت خوب می دادند، اما اکنون افراد غیر مسلکی ای نشسته اند و به مردم دارو می فروشند. امیدوارم جلوی این افراد گرفته شود.»
برخی دیگر میگویند، در گذشته که مردم از طب عصری ناامید میشدند، از هندوها که جلوی همین درمسال نشسته بودند، داروهای ساخته شده از گیاهان طبیعی مختلف را می خریدند، اما اکنون این بازار توسط حکیمان غیر مسلکی کمرنگ شده است.
یکی از فروشندگان داروهای یونانی میگوید:« این بازار را سیک ها و حکیمان هندو ساخته بودند؛ آنها در مورد دوا و بیماری خوب میدانستند. اکنون هر کسی آمده دوکان باز کرده و به مردم دارو می فروشد.»
مسوولین اداره غذا و دارو در ننگرهار میگویند، به هیچ کس اجازه نمی دهند تا خودسرانه به مردم دوا بفروشد و به گفتهٔ آنها، اکنون نظارت در این بخش افزایش یافته است.
مسوولین میافزایند، قبلاً داروهای یونانی از پاکستان به صورت قاچاقی میآمد، اما اکنون جلوی این کار نیز گرفته شده است.
داکتر اول گل خادم، آمر محصولات دوایی ریاست غذا و ادویه ننگرهار میگوید:« ما این افراد را تا حدی کنترول کرده ایم و بقیه بر اساس زمان و قوانین، کنترول و مسلکی خواهند شد. زمانی که ما به این ساحه آمدیم دواخانه رسمی حکیمی نبود و داروهای غیررسمی درست می شد و قاچاقچی ها هم می آمدند؛ اکنون جلو مواد مخدر قاچاقی تا حد زیادی گرفته شده است.»
در منطقه درمسال ننگرهار نه تنها به صورت خودسرانه به مردم دارو داده می شود، بلکه هزاران افغانی نیز برای دادن تعویذ و دم از برخی افراد گرفته می شود که هیچ فایده ای برای درمان بیماری ها ندارد.