سومین نمایشگاه ملی و بین المللی امام ابوحنیفه در کابل که از یک هفته پیش آغاز شده بود، روز شنبه (۲۱ میزان ۱۴۰۳) با دست پر به پایان رسید.
در مراسم اختتامیه این نمایشگاه، مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا، برگزاری این گونه نمایشگاه ها را از نظر روابط اقتصادی بین کشورها مهم خواند و گفت، کشورهای که تاجران افغان در آنجا با مشکل مواجه هستند، باید گام های برای حل مشکلات شان بردارند.
مولوی عبدالکبیر افزود:« این گونه نمایشگاه ها بهترین فرصت برای تبادل فرصت ها، همکاری ها و تجربیات سرمایه گذاران داخلی و خارجی است. امیدواریم از فرصت های موجود در این گردهمایی ها استفاده لازم را ببرید. ما از همه کشورها میخواهیم که موانع و مشکلات موجود بر سر راه تاجران و سرمایه گذاران افغان را از بین ببرند. ایجاد مشکلات برای سرمایه گذاران افغان، مسدود کردن راه ها و افزایش غیرقانونی مالیات، به همکاری های اقتصادی و روابط بین افغانستان و همسایگان آسیب میرساند.»
به گفته مسوولین، در یک هفته حدود ۷۰۰ هزار تن از این نمایشگاه بازدید کردند و علاوه بر آن، قراردادهای تجاری به ارزش ۵۰ میلیون دالر امریکایی نیز بین تجار افغان و ایرانی به امضا رسید.
مسوولین اتاق تجارت و سرمایه گذاری میگویند، در مقایسه با گذشته، فرصت های بهتری برای سرمایه گذاری در افغانستان وجود دارد و از سرمایه گذاران میخواهند که سکتور خصوصی افغانستان را در ارتباط با جهان یاری کنند.
یونس مومند، معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری میگوید:« امیدواریم که سرمایه گذاران ما سکتور خصوصی افغانستان را با اروپا و جهان پیوند دهند.»
از سوی دیگر، وزارت صنعت و تجارت از آغاز توزیع زمین بین سرمایه گذاران صحبت کرده و میافزاید، طی چند روز آینده توزیع زمین بین سرمایه گذاران در سراسر کشور آغاز میشود.
احمدالله زاهد، معاون وزارت صنعت و تجارت میگوید:« دومین مشکل بزرگ ما در زمینه سرمایه گذاری، بحث توزیع زمین بود. قانون تدوین شده در این خصوص از سوی امیرالمومنین تصویب شده و در مدت کوتاهی توزیع اراضی آغاز می شود. تاکنون حدود ۹۰۰ عریضه برای سرمایه گذاری دریافت شده و در حال بررسی است. تا چند روز دیگر توزیع زمین در تمام ولایات به شمول کابل آغاز میشود.»
از سوی دیگر، مسوولین وزارت اقتصاد حفظ ارزش افغانی، تطبیق پروژه های بزرگ ملی و ایجاد فرصت های شغلی برای مردم را از دستاوردهای خود در سه سال گذشته می دانند و به گفته آنها، حکومت سرپرست متعهد به توسعه و انکشاف متوازن در کشور است.
عبداللطیف نظری، معاون مسلکی وزارت اقتصاد میگوید:« ما یکی از نظام های موفق در سطح منطقه در عرصه گردآوری شفاف مالیات، توسعه صادرات، کنترول و کاهش سطح تورم و حفظ ثبات پول ملی هستیم. همچنین امارت اسلامی افغانستان تلاش کرده است تا برای جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی گام های جدی بردارد و برگزاری این نمایشگاه بزرگ از این طریق مورد تحلیل و ارزیابی قرار میگیرد.»
در سومین نمایشگاه ملی و بین المللی امام ابوحنیفه ۷۰۰ غرفه گذاشته شده بود که از آن میان ۱۲۵ غرفه به بانوان اختصاص داشت و ۷۰ شرکت از ایران و سایر کشورها نیز در آن حضور داشتند.
مسوولین میگویند، در این نمایشگاه هفت روزه اجناس به ارزش ۷۰ میلیون افغانی به فروش رسید و ۳۲۴ قرارداد به ارزش بالای ۶۰ میلیون افغانی بین تاجران داخلی منعقد گردیده اند.