توماس نیکلاسن نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان از هفته گذشته بدین سو با مقامات ارشد حکومت سرپرست در کابل دیدار میکند و حکومت سرپرست را به شرکت در نشست دوحه به ابتکار سازمان ملل تشویق میکند.
وی در ادامه این دیدار ها با جاوشینگ سفیر چین در کابل دیدار و بر توسعه روابط دوجانبه و افزایش همکاری ها با افغانستان تاکید کرد.
جاوشینگ میگوید:« ما در مورد افزایش و تقویت روابط و همکاری های دوجانبه و چندجانبه با افغانستان صحبت کردیم تا روابط با حاکمان فعلی بهبود یابد.»
اختر محمد راسخ، کارشناس نظامی میگوید:« نماینده مردم به ویژه وزیر امور خارجه باید در نشست دوحه شرکت کند و همه مشکلات افغانستان را با جهان و اتحادیه اروپا در میان بگذارد تا مشترکا علیه این ناهنجاری ها به مبارزه آغاز کنیم و افغانستان را از تروریزم به بستر صلح تبدیل کنیم.»
نیکلاسن در حالی با سفیر چین دیدار کرد که پیش از برگزاری نشست دوحه درباره افغانستان، تلاش ها برای ایجاد اجماع در مورد مسائل مربوط به افغانستان در سطح منطقه آغاز شده است.
کارشناسان امور سیاسی این دیدار های نیکلاسن را برای وضعیت کنونی افغانستان مهم میدانند و میگویند که هدف اصلی این دیدار ها ایجاد ثبات دائمی در افغانستان است.
ادریس محمدی زازی، کارشناس سیاسی میگوید:« این گونه دیدار ها اگر با ایران باشد، یا با پاکستان و یا با هر کشور دیگری آنرا به فال نیک میگیرم، زیرا در این صورت سلسله جنگ ها به مذاکره مبدل میشود، زبان افهام و تفاهم عام میشود و ما میتوانیم پشت میز بنشینیم و مشکلات را حل کنیم.»
اما با توجه به این موضوع، حکومت سرپرست مدعی است که روابطش به شمول چین و ایران با اتحادیه اروپا در حال تقویت است و همچنین خواستار تعامل سالم با کشورهای است که در گذشته حضور نظامی در افغانستان داشتند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی میگوید:« افغانستان خواستار روابط خوب با همه کشورها از جمله چین و ایران و به ویژه با همسایگان خود است و این روابط روز به روز در حال تقویت شدن است به ویژه در عرصه اقتصادی و تجاری، همچنین فضای اعتماد خوبی هم ایجاد شده است که انشالله تقویت میشود. روابط ما با کشورهای دیگر نیز بر اساس منافع افغانستان است. ما همیشه طرفدار روابط خوب هستیم و در این زمینه تلاش کرده ایم. در برنامه های که گهگاهی از سوی جهان برگزار میشود، حضور افغانستان ضروری بود، اما باید منافع افغانستان نیز در آن در نظر گرفته میشد. امیدواریم چنین اقدامات انجام شود و روابط با کشورها گسترش یابد و بتوانیم همه مشکلاتی که در میان روابط ما قرار دارد را حل کنیم و روابط افغانستان در عرصه اقتصادی و دیپلماتیک بیشتر گسترش یابد.»
این کشورها ایجاد حکومت همهشمول در افغانستان، رعایت حقوق بشر به ویژه زنان، مبارزه با تروریزم و مواد مخدر و عدم استفاده از خاک افغانستان علیه سایر کشورها را شروط برای به رسمیت شناسی حکومت سرپرست یاد میکنند.