پس از آغاز کار کانال قوش تپه و چندین بند بزرگ آب و برق، اخیرا امارت اسلامی از آغاز پروژه های بزرگ اقتصادی مشترک در کشور با کشورهای منطقه خبر میدهد.
امارت اسلامی میگوید که در سال جاری پروژه های تاپی، کاسا یک هزار و بسیاری پروژه های بزرگ اقتصادی دیگر راه اندازی میشود که باعث تحول بزرگ مثبت اقتصادی در افغانستان و ایجاد فرصت های شغلی برای مردم خواهد شد.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی میگوید:« انشاالله پروژه های بزرگی در راه است، امید است که پروژه تاپی در سال جاری آغاز شود، همچنین پروژه کاسا یک هزار بسیار مهم است و کار آن آغاز خواهد شد. پروژه افغان-ترانس مهم است که آغاز خواهد شد، پروژه های دیگر هم داریم که برای افغانستان تحول ایجاد میکند، ظرفیت کار را افزایش می دهد، برای مردمی بیشتر زمینه کار فراهم میشود و در دراز مدت در احیای منابع اقتصادی افغانستان مفید خواد بود.»
سرپرست وزارت امور خارجه همچنین از طرح و راه اندازی پروژه های برق، راه آهن و دیگر پروژه های بزرگ اقتصادی در کشور خبر میدهد و میافزاید که همه اینها نتیجه سیاست اقتصادی محور خارجی است.
مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه میگوید:« در شش ماه آینده ما و شما خبرهای بسیار خوبی خواهیم شنید، شاهد تحولات بسیار خوبی خواهیم بود، پروژه های بزرگ زیادی افتتاح و آغاز خواهد شد. در این قسمت شنیده اید که قراردادهای پروژه کاسا یک هزار امضا شده و انشالله عملا شروع خواهد شد. همچنین امیدواریم که پروژه تاپی نیز آغاز شود. در عین حال، پروژه های بزرگ افزایش برق نیز زیر کار است، کار در راه آهن نیز تسریع خواهد شد.»
در عین حال، وزارت اقتصاد میگوید که اولویت با پروژه های است که زندگی مردم را بهبود میبخشد و تحولات اقتصادی ایجاد میکند.
مسوولین این وزارت میگویند که هدف آنها از بین بردن فقر، رشد اقتصادی و خودکفایی است.
کارشناسان امور اقتصادی میگویند احیای بنیادی اقتصادی نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشورها دارد و با اجرای چنین پروژه ها زندگی مردم بهبود مییابد.
آنها میگویند، پروژه های اقتصادی که در افغانستان جریان دارد برای رشد اقتصاد افغانستان بسیار مهم است و حکومت سرپرست در کنار سکتور خصوصی باید تاجران بین المللی را نیز تشویق کند تا برای توسعه این پروژه ها در افغانستان سرمایه گذاری کنند.
نورالله عزیز کارشناس اقتصادی میگوید:« پروژه های بنیادی بزرگ برای تغییر وضعیت اقتصادی یک کشور بسیار ضروری است، در شرایط کنونی پروژه های در افغانستان اجرا میشود که برای وضعیت اقتصادی آینده و توسعه افغانستان بسیار مهم است. برای تداوم و توسعه این پروژه ها، حکومت حاکم باید در حوزه های مختلف سرمایه گذاری کند و سکتور خصوصی و سرمایه گذاران بین المللی را به سرمایه گذاری در این زمینه تشویق کند.»
به باور کارشناسان، کانالهای آب، بندهای برق، استخراج قانونی معادن، ساخت سرک های حلقوی و معاملات اقتصادی با جهان و همسایگان از فکتور های مهم اقتصادی یک کشور است که میتواند تحولات مثبتی در اقتصاد مردم ایجاد کند و در تحولات اقتصادی جهان شریک شود.