پس از حمله حماس و دیگر گروههای فلسطینی به اسرائیل، اسرائیل در هفتم اکتوبر، عملیات هوایی و زمینی گستردهای را در غزه آغاز کرد.
سازمان ملل میگوید که هزاران تن در غزه به دلیل تداوم این حملات جان خود را از دست داده اند و بسیاری دیگر در شرایط غیرقابل تحملی به سر می برند.
تیدروس ادانوم، رئیس سازمان جهانی صحت میگوید:« یک ماه از حملات خونین اسرائیل به غزه پوره شد. آنها بیش از ۱۰ هزار تن را کشتند که از این تعداد بیش از ۴ هزار تن آن کودک هستند. این انسان کشی تا کی ادامه خواهد داشت؟ ما با همه طرف های جنگ صحبت میکنیم تا آتش بس فوری برقرار شود و گروگان های هر دو طرف آزاد شوند. تاریخ از ما خواهد پرسید که در برابر این فاجعه چه کردیم.»
این اظهارات درباره سرنوشت غزه در حالی مطرح میشود که هنوزهم جنگ در این شهر به شدت جریان دارد و آسیب ها بیشتر متوجه مردم عام است.
کمیته بین المللی صلیب سرخ گفته است:« زمان برای ماتم در غزه وجود ندارد، در آنجا فقط تلاش برای زنده ماندن میشود. آنچه می بینیم تباهی بشری است. ما از هر دو طرف جنگ میخواهیم به اصول بین المللی احترام بگذارند و از جان غیرنظامیان محافظت کنند.»
در پی تداوم حملات خونین هوایی و زمینی اسرائیل به غزه، مقامات اسرائیلی تاکید دارند که پس از جنگ با حماس، به حضور نظامی خود در نوار غزه ادامه میدهند تا احساس شود که اسرائیل از حملات حماس در امان است.
بینیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل میگوید:« نیروهای اسرائیلی تا تاریخ نامعلومی پس از جنگ با حماس تمامی مسئولیت های امنیتی غزه را بر عهده خواهند گرفت تا تهدیدی برای اسرائیل باقی نماند.»
حملات خونین اسرائیل به غزه در سطح بین المللی به شدت محکوم شده و در آنجا بر آتش بس فوری تاکید کرده اند.
اخیرا برای به پایان رسانیدن بحران بشری در غزه، نشست کشورهای عضو گروه جی ۷ به میزبانی جاپان از روز گذشته آغاز شده و عربستان نیز هفته آینده میزبان کشورهای اسلامی در رابطه با برقراری آتش بس در غزه خواهد بود.