شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ادامه نشست ها وضعیت بشری جاری در افغانستان و تصامیم اخیر امارت اسلامی علیه زنان و دختران را محکوم کرده و خواستار تغییرات در اسرع وقت شده است.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حقوق بشر، گزارش خود را به شرکت کنندگان نشست ارائه کرد.
بنت در گزارش خود تصامیم مربوط به آموزش دختران و کار زنان را محکوم کرده و از مقامات حاکم خواستار لغوه هر چه زودتر آن شده است.
بنت افزوده:« تصامیم اخیر در خصوص دختران و زنان عمیقا نگران کننده است و این نگرانی ما را در مورد نقض حقوق بشر افزایش داده است.»
در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، نمایندگان اتحادیه اروپا و امریکا خواستار اعطای حقوق آموزش و کار دختران و زنان شدند و تصامیم ممنوعیت آموزش دختران را ناعادلانه خواندند.
نماینده اتحادیه اروپا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد میگوید:« ما خواستار اعطای حقوق کار و آموزش زنان و دختران در افغانستان هستیم. از مقامات حاکم میخواهیم که به حقوق بشر احترام بگذارند و به حقوق همه طبقات متعهد باشند.»
رینا امیری، نماینده ویژه امریکا برای دختران، زنان و حقوق بشر افغانستان میگوید:« امریکا تصامیم طالبان علیه زنان در افغانستان را محکوم میکند. ما خواهان این هستیم که همه باید به طور یکسان از حقوق خود برخوردار شوند.»
نمایندگان پاکستان، جاپان و قطر بار دیگر نسبت به وضعیت بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از جامعه جهانی خواستند که افغان ها نباید در چنین شرایطی فراموش شوند.
پاکستان در کنار آزادی پول های منجمد شدهٔ افغانستان در مورد تصامیم کار و آموزش زنان و دختران نیز نگرانی عمیق خود را ابراز کرده و خواستار بازپس گیری آنها در اسرع وقت شده است.
نماینده پاکستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد میگوید:« ما به شدت نگران وضعیت بشری در افغانستان هستیم. میخواهیم در مورد پول های منجمد شدهٔ افغانستان صدا بلند شود.»
نماینده قطر در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد میگوید:« قطر نگران وضعیت بشری در افغانستان است. جامعه جهانی باید به همکاری با افغان ها ادامه دهد. ما نگران تصامیم مقامات حاکم در مورد آموزش دختران و کار زنان در افغانستان هستیم و این تصامیم باید هر چه زودتر تغییر کند.»
در پنجاه و سومین نشست شورای حقوق بشر، همه شرکت کنندگان از امارت اسلامی خواستند تا هر چه سریعتر تصامیم خود را در مورد ممنوعیت کار زنان و آموزش دختران تغییر دهد.
شماری دیگر وضعیت بشری در افغانستان را نگران کننده خواندند و بر ادامه کمک های جامعه جهانی به افغانستان تاکید کردند.