ریچارد بینیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان، گزارش خود را به پنجاه و سومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کرده که در آن وضعیت زنان و دختران افغان برجسته شده است.
وی همراه با گروه کاری خود در گزارش، زنان افغانستان را محروم از حقوق شان خوانده و نگاشته است که زنان به طور سیستماتیک از صحنه حذف میشوند.
بینیت افزوده:« یکی از بارزترین نمونه های تبعیض سیستماتیک علیه زنان و دختران در افغانستان، صدور مستمر فرامین، احکام، اعلامیه ها و دستورالعمل های است که رفت و آمد، پوشش، رفتار، آزادی، آموزش، کار و حقوق آنان در زمینه صحت و عدالت را محدود میکند.»
برخی از موضوعات در گزارش بر اساس سروی نگاشته شده، اما امارت اسلامی گزارش ریچارد بینیت و گروه کاری او را پروپاگندا و دور از واقعیت خوانده است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید که برخی از موضوعات گزارش به شدت نادرست تفسیر شده و تلاش شده است که تصویر افغانستان نادرست نمایش داده شود.
مجاهد افزوده:« برخی از قسمت های گزارش ریچارد بینیت را که ما میبینیم و رسانهٔ شده تمام آن پروپاگندا است. یا منابع معلوماتی آنها آنها قوی نبود یا دست های بالا خواسته بودند تا برخی از موضوعات سوء تعبیر و برداشته شود.»
حقوق زنان، کار، آموزش دختران موضوعاتی هستند که موانعی بر سر راه تعامل جهانی و حکومت سرپرست محسوب میشوند.
تحلیلگران سیاسی میگویند که امارت اسلامی باید برخی از تصامیم خود را در مورد زنان و دختران تغییر دهد تا بهانه های که مانع تعامل و ارتباطات شده است، پایان یابد.
عزیز معارج، تحلیلگر سیاسی میگوید:« اگر آنها (امارت اسلامی) واقعاً میخواهند با جهانیان تعامل کنند، با جهان ارتباط برقرار کنند، پس باید این مشکلات را حل کنند و اصلاحاتی بیاورند تا بهانه های جهان پایان یابد. متأسفانه این فضای مبهم تاکنون برای مردم عام افغان روشن نشده است.»
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان در گزارش خود از کشورهای دخیل در موضوع افغانستان و سازمان ملل متحد خواسته است که برای حقوق زنان در افغانستان باید سکوت نکنند.
امارت اسلامی همچنین میگوید که متعهد به تأمین حقوق همه در پرتو شریعت اسلامی است و تعریف حقوق باید بر اساس جامعه و ارزش ها باشد.