شماری از کارشناسان سیاسی می گویند که جامعه جهانی به ویژه ایالات متحده به صراحت اعلام کرده است که جهان علاقمند به تعامل با حکومت جدید افغانستان است، اما نیاز به کارهای داخلی وجود دارد که باید در کابل انجام شود. انجام دادن
آنها می گویند ممکن است یک سری تغییرات در آن زمینه ها ایجاد شود که برای شناخت لازم است.
عزیز معرج کارشناس مسائل سیاسی می گوید: در مجموع می بینیم که دنیا به تعامل با طالبان نزدیک شده است و به نظر می رسد که طالبان نیز شرایط دنیا را می پذیرند که چه تغییراتی رخ خواهد داد که زنان چه خواهند کرد. به حوزه اجتماعی برگرد. زنده شو.”
گاهی سفر اخیر توماس وست نماینده ویژه ایالات متحده و دیدارهای وی با مقامات افغان و سیاستمداران سابق در امارات متحده عربی یادآور تلاش ها برای ایجاد یک حکومت گسترده در افغانستان است.
آنها همچنین می گویند که اکنون باید تمام موانعی که در مقابل به رسمیت شناختن افغانستان قرار دارد، برداشته شود.
عبدالرشید ایوبی کارشناس مسائل سیاسی می گوید: سفر توماس وست به آسیای میانه و دیدار با رهبران طالبان و دیگر شخصیت های سیاسی تلاش برای ایجاد یک سیستم گسترده در افغانستان است و در این راستا نشستی به نام گفتگوی ملی باید برگزار شود. در ازبکستان که در آن رهبران جمهوری و رهبران طالبان نیز حضور خواهند داشت و هر گونه مانعی که بر سر راه به رسمیت شناختن بین المللی وجود دارد باید برداشته شود.
کمال نصیر اصولی، فعال سیاسی بر این باور است که پیشبرد دولت به صورت فردی دشوار است و تجربیات گذشته نیز نشان داده است که هیچ کاری از دست خود بر نمی آید، اما وضعیت فعلی بهتر از همیشه است و کل کشور یک سیستم متمرکز است. تحت کنترل.
اصولی می گوید که درخواست این است که مشروعیت داخلی به دست آید که بر اساس آن دولت افغانستان قدم ها را در جهت مشروعیت بین المللی تسریع بخشد.
وی افزود: اداره کشور به صورت انفرادی کار سختی است، تجربیات نشان داده است که حزب خلق و حزب پرچم در این زمینه شکست خوردند و مجاهدین سابق نیز به همین منوال پیش رفتند که راه را برای جنگ های داخلی باز کرد، اما وضعیت کنونی بهتر از آن شرایط است، کل افغانستان زیر چتر یک دولت نگهبان است، اما لازم است که ما مشروعیت داخلی را به دست آوریم که به جهانیان اجازه می دهد ما را به رسمیت بشناسند.»
کابل در مجموع با کشورهای همسایه و منطقه روابط غیر رسمی سیاسی و تجاری نزدیک دارد و در کنار آن، سازمان ملل و اتحادیه اروپا نیز دفاتر سیاسی در کابل دارند که امید به رسمیت شناختن افغانستان با آنها هنوز زنده است.
قبلی