بیماری لنف اسکین که به عنوان بیماری شیر گاو و اپیدمی گاو تشخیص داده می شود، موارد مثبت زیادی را در کشور به خود دیده است.
به گفته این دامپزشک، این بیماری ابتدا به صورت توده ای در زیر پوست گاو ظاهر می شود و سپس به زخم تبدیل می شود.
همچنین می گویند این بیماری در حیوانات مسری و کشنده است.
دکتر محمد ضمیر بهسودی می گوید: «عفونت به این صورت است، در گاوها جوش در تمام بدن ظاهر می شود و در اثر جوش، زخم است و درمانی ندارد. این یک بیماری ویروسی است، به انسان منتقل نمی شود، البته در حیوانات یک بیماری مسری است.
بهسودی می گوید: توصیه می شود دام هایی که بر اثر این بیماری تلف شده اند دو متر زیر زمین دفن شوند تا از انتقال این بیماری به سایر حیوانات جلوگیری شود.
وی می افزاید: حیوان مرده را باید در گودالی دو متری در زمین حفر کرد و در زیر خاک دفن کرد که این بیماری از این حیوان مرده به سایر حیوانات نیز منتقل می شود.
مصباح الدین مستین سخنگوی وزارت زراعت و مالداری می گوید که به منظور پیشگیری از این بیماری و تداوی گاوهای بیمار، 102 هزار دوز واکسن خریداری کرده اند، اما خرید آن تکمیل نشده است.
مستین می افزاید: وزارت زراعت و مالداری با کمک YP و Musisi کار خرید حدود 100 هزار دوز واکسن را آغاز کرده اما هنوز تکمیل نشده است.
بیماری نقرس در گاوها که برای اولین بار در پاکستان ثبت شد و پس از آن علائم این بیماری در شرق و بخصوص در ننگرهار ظاهر شد که به دلیل آن گاوداران مجبور به پرداخت هزینه های زیادی هستند که خسارت وارد شده است. .
Discussion about this post