به ادامه ناامنی ها در پاکستان، حملات موتر بمب بالای مراکز نیروهای پاکستانی در بنو خیبر پشتونخوا رخ داده است.
به اساس گزارش ها، پس از این حملات درگیری های مسلحانه نیز رخ داده است.
خبرنگاران آزاد مقیم پاکستان میگویند، ده ها فرد ملکی در حمله بنو کشته شدند، اما در مورد تلفات سربازان و سایر نیروهای امنیتی اطلاعات ارائیه نشده است.
طاهر خان، خبرنگار آزاد میگوید:« در این حمله ۱۲ تن جان خود را از دست داده اند و حدود ۳۰ تن زخمی شدند. اینها افرادی هستند که سقف خانه ها، دیوارها و شیشه ها بالای آنها افتاده و زخم برداشته اند. در زمان حمله بیشتر مردم در خانه هایشان بودند و وقت افطار بود. در مورد تلفات عساکر و نظامیان پاکستانی چیزی گفته نشده، اما گفته میشود مهاجمان ۶ نفر بودند و پس از این حمله تیزاندازی نیز صورت گرفته است.»
کارشناسان سیاسی میگویند، نه تنها وضعیت امنیتی پاکستان وخیم شده، بلکه این کشور با هرج و مرج سیاسی نیز مواجه است.
به باور آنها، اگر پاکستان سیاست های خود را در قبال منطقه و به ویژه افغانستان تغییر ندهد، با مشکلات بیشتری مواجه خواهد شد و آسیب ها علاوه بر اسلام آباد به منطقه نیز خواهد رسید.
فیض محمد زلاند، استاد پوهنتون میگوید:« وضعیت در پاکستان روز به روز وخیم تر میشود. این حالت تنها در بخش امنیتی نیست، بلکه در بخش سیاسی و اقتصادی نیز با ضعف دشوار مواجه است. پاکستان در ۷ دهه گذشته استراتیژی و سیاست پرورش تروریزم، آموزش تروریزم و حمایت از ناامنی در منطقه به ویژه افغانستان را در پیش گرفته بود، اما امروز خودشان در آتش این پالیسی میسوزند. به نظر من اگر رهبری نظامی و سیاسی پاکستان سیاست های خود را در مسائل داخلی و منطقه تغییر ندهد، پاکستان با مشکلات عمیق تری مواجه خواهد شد.»
برخی دیگر بر این باور اند که اکنون پاکستان نتایج سیاست های خود را می بیند که بر اساس آن در چند دهه گذشته از تروریزم حمایت کرده، آموزش می داد و از آن برای بی ثبات کردن دیگران استفاده می کرد.
شهزاده مسعود، تحلیلگر سیاسی میگوید:« همانطور که صلح و ثبات دائمی را برای خود میخواهیم، برای هر کشور دیگر نیز در منطقه صلح و ثبات میخواهیم. به نظر من نتیجه ترویج، تجهیز و آموزش افراط گرایی همین است.»
حکمت الله حکمت، تحلیلگر سیاسی میگوید، اگر پاکستان واقعاً میخواهد مشکلات ناامنی در کشور خود را حل کند، باید اردو و استخبارات خود را از سیاست دور نگه داشته و از آموزش و حمایت از تروریزم دست بردارد.
وی در این مورد میگوید:« جنگ اردو و استخبارات پاکستان با مردم خود به ویژه پشتون ها و بلوچ ها ظلم است و هرکس که در مقابل این ظلم بایستد، مبارزه آن حق است. اگر پاکستان میخواهد مشکلات امنیتی خود را حل کند، باید حقوق مردم خود را بدهد، اردو و استخبارات را باید از سیاست دور کند؛ این راه حل است، راه دیگری وجود ندارد.»
شاخه حافظ گل بهادر تحریک طالبان پاکستان مسوولیت حملات موتر بمب گذاری شده به مراکز اردو و پولیس پاکستان در بنو را پذیرفته و ادعا کرده که تلفات سنگینی به نظامیان پاکستانی وارد کرده است.