ولایت فراه که در جنوب غربی کشور قرار دارد بیش از سایرین دچار خشکسالی شده است و مردم آن نه تنها با کمبود آب برای زراعت مواجه اند، بلکه آب آشامیدنی نیز در بسیاری از نقاط از دسترس خارج شده است. این در حالیست که تلاش می شود تا سیستم جدید آبیاری قطره ا در این ولایت تروج شود.
مسوولین میگویند، فعال شدن این سیستم گامی مهم در مدیریت پایدار منابع آب و حمایت از کشاورزان محسوب می شود.
مسوولین ریاست زراعت، آبیاری و مالداری فراه میگویند، سیستم قطره یی نه تنها به مدیریت بهتر آب کمک میکند، بلکه به کشاورزان نیز این زمینه را فراهم میکند تا زمین های خود را با آب کمتر آبیاری کرده و محصول بیشتری از آن بدست آورند.
توریالی نوری، متخصص امور زراعت ریاست زراعت فراه میگوید:« اگر حساب کنیم این سیستم برای آبیاری هر جریب زمین ۶۰ تا ۷۰ هزار افغانی هزینه دارد. هزینه های ساخت این سیستم هزینه های اولیه است اما در دراز مدت هزینه دیگری ندارد و اثربخشی آن بسیار بالاست. همچنین این سیستم اتومات بوده و نیازی به کارگر، باغبان و کشاورز و نیروی بشری ندارد.»
از سوی دیگر کشاورزان فراه از این اقدام استقبال کرده و میگویند، با کمک این سیستم می توانند کمبود آب را جبران کرده و خشکسالی را تا حدودی مهار کنند.
الله داد، یک تن از کشاورزان میگوید:« انتظار داریم امارت اسلامی به این موضوع توجه کرده و هر چه زودتر این سیستم را برای ما فعال کند. کشورهای دیگر نیز اکنون از سیستم قطره ای استفاده می کنند، ما نیز می توانیم این کار را انجام دهیم.»
نورمحمد، کشاورز میگوید:« خواسته ما از جهان این است که حالا تریاک نداریم، پس باید دست ما را بگیرند. دولت کشت کوکنار را متوقف کرده است، بنابراین باید هر نوع کمک های جایگزین باید به کشاورزان داده شود.»
علاوه بر این، ریاست زراعت فراه برای کنترول آب های زیرزمینی و جلوگیری از هدررفتن آب، دیوارهای استنادی زیادی در مناطق مختلف ساخته است.