طارق علی بخیت معاون سازمان همکاری اسلامی (او.آی.سی) و نماینده ویژه این سازمان برای افغانستان با مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه دیدار کرد.
در این دیدار دو طرف در مورد صلح، آموزش، مبارزه با مواد مخدر، اقتصاد، کمک های بشری و انکشافی و نمایندگی افغانستان در این سازمان بحث و تبادل نظر کردند.
سرپرست وزارت امور خارجه در این دیدار گفته است، با توجه به موارد فوق، واقعیت های افغانستان با آنچه در رسانه های خارجی در این زمینه مطرح می شود، متفاوت است.
به گفته مولوی امیرخان متقی، طرف های خارجی باید به واقعیت ها نگاه کنند نه آنچه که در رسانه ها نشان داده میشود.
مقتی افزوده است:« با توجه به تلاش ها و دستاوردهای امارت اسلامی در زمینه های امنیتی، اقتصادی، آموزشی، مبارزه با مواد مخدر، تعامل مثبت با کشورهای منطقه و جهان و سایر عرصه ها، واقعیت ها با آنچه در رسانه های خارجی به نمایش در می آید، بسیار متفاوت است. طرف های خارجی باید به جای تصاویری که در رسانه ها نشر میشود، واقعیت ها را به چشم خودشان ببینند.»
در عین حال معاون سازمان همکاری اسلامی و نماینده ویژه این سازمان برای افغانستان نیز در سخنان خود گفته است، حضور این سازمان در افغانستان نشان می دهد که این سازمان می خواهد واقعیت ها را به چشمان خود ببیند نه از چشم دیگران.
طارق علی بخیت گفته است، سازمان همکاری اسلامی به حمایت از افغانستان ادامه می دهد.
بخیت میافزاید:« حضور ما در اینجا بیانگر این است که می خواهیم واقعیت ها را با چشم خود ببینیم نه به چشم دیگران. اینکه ما نظریات طرف های مختلف را می شنویم، اما در نهایت با توجه به واقعیت ها به طور مستقل تصمیم خواهیم گرفت و سازمان همکاری اسلامی به حمایت های خود به افغانستان از طرق مختلف ادامه خواهد داد.»
کارشناسان سیاسی سازمان همکاری اسلامی را یک سازمان مهم و تاثیرگذار در سطح جهانی دانسته و میافزایند، روابط و تعاملات با این سازمان از نظر سیاسی برای افغانستان مفید است.
محمد جان رسولیار، تحلیلگر سیاسی میگوید:« این سازمان یک سازمان بسیار مهم در جهان اسلام و همچنین تمام جهان است و تصامیم سیاسی آن تأثیرگذار است. این سازمان برای تامین حقوق و عدالت مسلمانان فعالیت می کند. تعاملات و روابط او با کشورها به ویژه روابط آن با حکومت کنونی افغانستان بسیار مهم است. امیدوارم این دیدار آنها در حد حرف نباشد، بلکه تعاملات دوجانبه رسمی صورت گیرد و کرسی افغانستان در این سازمان به حکومت فعلی سپرده شود.»
شهزاده مسعود، تحلیلگر سیاسی میگوید:« سازمان همکاری اسلامی یک سازمان بین المللی است و اگر نمایندگان آنها در اینجا فعالیت داشته باشند، واقعیت های عینی را نیز به چشم خود خواهند دید و این بسیار مهم است. من فکر می کنم که در مجموع بهتر است جامعه جهانی و افغانستان از طریق یک تعامل مثبت به تفاهم برسند تا نمایندگان همه نهادها و سازمان های بین المللی در کابل حضور داشته باشند.»
در عین حال هیات سازمان همکاری اسلامی با سرپرست وزارت امربالمعروف و نهی از منکر نیز دیدار کرده است.
در این دیدار بر تحکیم روابط با سازمان مذکور تاکید شده و خالد حنفی سرپرست وزارت امربالمعروف و نهی از منکر افزوده که سازمان همکاری اسلامی میتواند در عرصه تحکیم روابط خوب افغانستان و جهان اسلام نقش مثبت داشته باشد.