وزارت امور خارجه امارت اسلامی پس از یک روز تاخیر به اتهامات منیر اکرم، نماینده پاکستان در شورای امنیت سازمان ملل متحد واکنش نشان داد.
مسوولین این وزارت میگویند، از زمان به قدرت رسیدن امارت اسلامی مخفیگاه های داعش و دیگر گروه ها در افغانستان از بین برده شده و به هیچ کشوری از سوی افغانستان تهدیدی متوجه نیست.
اگرچه مقامات وزارت امور خارجه نام هیچ کشوری را نمی گیرد، اما به نظر میرسد که با اشاره به پاکستان میگوید، برخی کشورها برای پنهان کردن مشکلات داخلی خود به افغانستان اتهام میبندند.
به گفته مسوولین، کشورها باید از این گونه تبلیغات خود داری کنند.
ضیاء احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه میگوید:« امارت اسلامی افغانستان از جامعه جهانی می خواهد که برخی کشورها به جای تلاش در جهت ثبات سیاسی، امنیتی و اقتصادی با اصلاح سیاست های داخلی خود، با تبلیغات نادرست در صدد بی ثبات نشان دادن افغانستان و منحرف ساختن توجه مردم و جهان از مشکلات داخلی خود و یا ایجاد بی اعتمادی بین جهان و امارت اسلامی استند. اما پس از دهه ها جنگ در افغانستان، با چنین تلاش های ناموفقی نمی توان از تقویت امنیت، توسعه سیاسی و اقتصادی جلوگیری کرد.»
منیر اکرم نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت اتهام بست که مراکز اصلی داعش در افغانستان است نه پاکستان.
با این حال وی علاوه بر اطمینان از عدم تهدید دیگر کشورها از خاک افغانستان میگوید، حملات این گروه در افغانستان در مناطق تحت کنترول پاکستان آن سوی خط فرضی دیورند برنامه ریزی شده است.
تکل در این مورد میگوید:« ما به جامعه جهانی اطمینان می دهیم که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی، مخفیگاه های داعش یا دیگر گروه ها در افغانستان به طور کامل از بین رفته است. عملا هیچ خطری از خاک افغانستان متوجه هیچ کشوری نه شده است. اگر هر حادثه امنیتی در افغانستان رخ دهد، عاملان آن سوی خط فرضی دیورند عبور کرده اند.»
کارشناسان روابط بین الملل و امور سیاسی داعش را یک گروه نیابتی دانسته و میگویند، اسلام آباد از طریق فشار این گروه در تلاش است تا خواسته های خود را بالای حکومت سرپرست تحمیل کند.
آنها از حکومت سرپرست میخواهند که سیاست محتاطانه ای علیه اسلام آباد به کار گیرد و اجازه ندهد افغانستان را مرکز تروریست ها بدانند.
ابوالحسن صالحی، کارشناس روابط بین الملل میگوید:« پاکستان در قبال داعش به سیاست دو رو روی آورده است. از یک سو برای تغییر افکار عمومی و کسب امتیازات مالی داعش را تهدیدی در سطح بین المللی معرفی میکند و از سوی دیگر لانه های داعش در پاکستان است و به عنوان وسیله ای برای تهدید علیه کشورهای منطقه به ویژه افغانستان از آن استفاده میکند.»
روح الله هوتک، کارشناس سیاسی میگوید:« ادعاهای و اتهامات تروریستی مطرح شده از سوی پاکستان توسط یک حکومت قدرتمند در افغانستان افشا شده میتواند. پاکستان همیشه خواهان یک افغانستان ضعیف برای حفظ نفوذ خود است.»
در نشست شورای امنیت سازمان ملل معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در مبارزه با تروریزم به شمول امریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه پنج عضو دایمی این شورا در کنار نمایندگان ده کشور نوبتی عضو شورا، نیز اظهارات داشته اند و نسبت به حضور و فعالیت داعش و سایر گروهها در سطح بینالمللی ابراز نگرانی کرد.