شورای امنیت سازمان ملل متحد در پایان روز دوشنبه ( ۲۲ دلو ۱۴۰۳) در خصوص تهدیدات گروه داعش نشست ویژه ای برگزار کرد.
در این نشست علاوه بر امریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه پنج عضو دایمی شورای امنیت، همراه نمایندگان دایمی ۱۰ کشور دورهای دیگر این شورا، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در زمینه مبارزه با تروریسم بیانات را ایراد کردند و نسبت به حضور و فعالیت داعش و دیگر گروهها در سطح بینالمللی ابراز نگرانی کردند.
ولادیمیر ورونکوف، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد میگوید، شاخه خراسان داعش تلاش کرده تا در اروپا و افغانستان عملیات مسلحانه را طراحی کند و از کشورهای عضو شورای امنیت خواست تا اجازه ندهند این گروه به فعالیت های تروریستی خود در افغانستان و منطقه ادامه دهد.
وی افزوده است:« شاخه خراسان داعش تهدید بزرگی در افغانستان، منطقه و جهان است. این گروه علاوه بر برخی عملیات ها در افغانستان، سعی در سازماندهی حملات تروریستی در اروپا داشته و افرادی را از کشورهای آسیای میانه نیز جذب کرده است. علاوه بر این، برخی از جنگجویان خارجی داعش همچنان به افغانستان سفر می کنند. بار دیگر تاکید می کنم که اعضای شورای امنیت نباید اجازه دهند که افغانستان دوباره به مرکز امن فعالیت های تروریستی تبدیل شود.»
نماینده امریکا نیز همانند سخنان نماینده روسیه در نشست شورای امنیت از تقویت حضور و افزایش قدرت داعش ابراز نگرانی کرد و افغانستان و پاکستان را کشورهای اصلی جلب و جذب این گروه خواند.
دروتی شی، معاون نماینده دایمی امریکا در سازمان ملل متحد میگوید:« ما نگران تقویت شاخه خراسان داعش در اجرای حملات استیم، به ویژه نگران جلب و جذب این گروه در افغانستان و پاکستان می باشیم.»
از سوی دیگر، با وجود اینکه نماینده دایمی روسیه در سازمان ملل، افزایش قدرت داعش را ناگهانی و تصادفی نمی داند، از جهان نیز می خواهد که اوضاع افغانستان را نادیده نگیرد.
داسلی نیبینزیا ادعا میکند که خروج عجولانه امریکا از افغانستان باعث شد تا مقداری سلاح و تجهیزات نظامی به دست شاخه خراسان داعش برسد.
نیبینزیا در این مورد میگوید:« ما نمی توانیم وضعیت افغانستان را نادیده گیریم. افزایش فعالیت داعش شاخه خراسان تصادفی نیست. با خروج عجولانه از افغانستان، ناتو تعداد زیادی سلاح و تجهیزات در آنجا باقی گذاشت که بعداً به دست شاخه خراسان داعش افتاد.»
همچنین نماینده چین در شورای امنیت از حضور برخی گروه های مسلح در افغانستان خبر داده، اما در کنار آن از حکومت سرپرست نیز خواست تا برای مبارزه با آن گام های ملموس و سازنده بردارد. فو کونگ همچنین بر ادامه حمایت چین از مبارزه مشترک علیه تروریزم تاکید کرد.
وی افزوده است:« چین از حکومت سرپرست افغانستان میخواهد که گام های ملموس و سازنده برای از بین بردن گروه های تروریستی در افغانستان بردارد. چین از توسعه همکاری با کشورهای آسیای مرکزی و سازمان همکاری شانگهای در افغانستان به منظور مقابله مشترک با تهدیدات تروریستی حمایت می کند.»
نماینده دایمی پاکستان در سازمان ملل بار دیگر ادعا کرده است که بیش از ۲۰ گروه مسلح از جمله تحریک طالبان پاکستان و داعش در افغانستان فعال هستند.
منیراکرم اتهام بسته که افغانستان مرکز اصلی سربازگیری گروه داعش خراسان است.
منیر اکرم فعالیت های تروریستی را نه تنها برای افغانستان و پاکستان بلکه برای امنیت منطقه و جهان نیز تهدید بزرگ دانست.
وی افزود:« در حال حاضر بیش از ۲۰ گروه تروریستی در افغانستان فعالیت دارند. همچنین، به اساس گزارش تیم ارزیابی سازمان ملل متحد، من مجدداً تاکید میکنم که افغانستان مرکز اصلی جلب و جذب و تسهیل گروه داعش شاخه خراسان است. علاوه بر این، ما تمام اتهامات مربوط به جلب و جذب گروه داعش در پاکستان را رد می کنیم.»
خواستیم واکنش امارت اسلامی به ادعای این کشورها را با خود داشته باشیم؛ اما علاوه بر ارتباط، تا زمان نگارش گزارش موفق به داشتن نظر حکومت با خود نشدیم.
پیش از مطرح کردن نگرانی کشورها از حضور و فعالیت داعش در افغانستان، امارت اسلامی گفته بود که در چهار سال گذشته به طور جدی با داعش شاخه خرسان مبارزه کرده و علاوه بر کشتن ده ها تن از اعضای این گروه، بسیاری از اعضای دیگر از جمله شهروندان پاکستان و تاجکستان را نیز بازداشت کرده است.