شورای امنیت سازمان ملل متحد از برگزاری نشست ویژه به روز دوشنبه ۱۰ فبروری خبر داده است.
شورای امنیت در خبرنامه ای منتشر کرده در این مورد گفته است، این نشست در ارتباط با گزارش سرمنشی سازمان ملل متحد برگزار میشود که در خصوص تهدیدات داعش ترتیب شده و قرار است از سوی ولادمیر ورونکوف معاون وی در حوزه تروریزم و نتالیا گرمن، رئیس اجراییوی کمیته ضد تروریزم، ارائیه شود.
در خبرنامه آمده است، این دو نفر در این نشست در مورد اینکه تهدید داعش همچنان از بین نرفته، صحبت میکنند و خطر همچنان وجود دارد.
این بیستمین گزارش شش ماهه آنتونیو گوترش است و در آن آمده است که شاخه خراسان داعش همچنان در داخل و خارج از افغانستان تهدیدات تروریستی ایجاد میکند.
در بخشی از این خبرنامه آمده است:« به اساس گزارش سرمنشی سازمان ملل متحد، دولت اسلامی عراق و شام و شاخه خراسان تهدیدات تروریستی در داخل و خارج از افغانستان است.»
در این خبرنامه به انفجار در داخل وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان در یازدهم دسمبر گذشته و شهادت خلیل الرحمن حقانی سرپرست این وزارت اشاره شده و گفته شده است، این رویداد نشان می دهد که اظهارات امارت اسلامی در مورد سرکوب گروه داعش خراسان و امنیت آن زیر سوال رفته است.
در این خبرنامه همچنین آمده است، قرار است اعضای شورا تمام تمرکز خود را بر وضعیت سوریه و افزایش احتمالی عملیات گروه داعش در این کشور متمرکز کنند.
عزیز معارج، تحلیلگر سیاسی میگوید:« موضوع داعش که بیش از همه به آن اشاره می کنند، مشخص است که سازمان ملل متحد زیر نظر کدام کشور این کار را میکند. آنها زیر نظر کشور که این کار را میکنند، میخواهند داعش را به اینجا بیاورند، آن را تقویت کرده و برای اهداف شان زمینه را فراهم کنند؛ به همین دلیل اجندا میدهد که داعش اینجاست، در حالی که داعش هرگز به افغانستان ارتباط نداشته است، نه افغانها آنرا می پذیرد، نه طالبان آنرا می پذیرد، نه رژیم دیگری.»
علاوه بر تماس های ما، امارت اسلامی در این زمینه چیزی نگفته، اما قبلاً گفته است که در چهار سال گذشته به شدت با این موضوع مبارزه کرده و نگذاشته است که سر بالا کند.
تحلیلگران سیاسی همچنین هرگونه حضور گسترده داعش در افغانستان و ادعاهای بین المللی مبنی بر محسوس این تهدید را رد میکنند.
شهسوار سنگروال، تحلیلگر سیاسی میگوید:« آنقدر که داعش در افغانستان سرکوب شده است، فکر نمی کنم در هیچ کشور دیگری تا این حد سرکوب شده باشد. اگر در کشور دیگری هم سرکوب شده باشد، مثلاً سوریه و عراق، ممکن است به زور کمک های خارجی بر آن غلبه کرده اند، تهدید و نابود شده باشد؛ اما در افغانستان، طالبان با منابع خود علیه داعش جنگیدند و بسیاری از اعضای آنها را نابود کردند.»
در گزارش آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد همچنین آمده است که داعش به تکنالوژی های پیشرفته از جمله پرنترهای تری دی و هوش مصنوعی دسترسی پیدا کرده است و به اساس این گزارش، ممکن است از همه اینها برای جذب شبه نظامیان جدید در کشورها استفاده کند.