کمیته بینالمللی صلیب سرخ (آی.سی.آر.سی) گزارشهای را رد کرد که میگوید این کمیته به کارمندان خود دستور داده است به دلیل مشکلات امنیتی در خانه بمانند.
کمیته صلیب سرخ با نشر اعلامیه ای گفته است، متعهد به ارائیه کمک های بشردوستانه به نیازمندان افغان است و کارمندان آن در تمام ولایات به شمول کابل وظایف خود را بدون هیچ گونه تهدید امنیتی به طور عادی انجام میدهند.
پرویز احمد فیضی، سخنگوی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در افغانستان میگوید:« ما میخواهیم گزارش نادرست منتشر شده توسط یک رسانه که مدعی شده بود کمیته بینالمللی صلیب سرخ به کارمندان خود در کابل دستور داده است که به دلایل امنیتی در خانه بمانند، پاسخ دهیم. این گزارش کاملا نادرست و غلط است. کارمندان صلیب سرخ در کابل و سراسر افغانستان بدون هیچ وقفه و تاخیری به وظایف خود ادامه میدهند و تمامی برنامه های بشردوستانه ما طبق معمول فعال است. ما مثل همیشه متعهد به ارائیه کمک های بشری به نیازمندان در سراسر کشور هستیم.»
از سه سال گذشته، افزایش قابل توجهی در سطح بیکاری در افغانستان آمده است، تحریم های اقتصادی و خروج مؤسسات کمک انکشافی ازافغانستان، پیدا کردن کار را به ویژه برای کسانی که شغل دائمی ندارند و دستمزد روزانه انجام میدهند، دشوار کرده است.
وزارت اقتصاد کمک های بشری صلیب سرخ را برای افغانستان مهم دانسته و از دیگر سازمان های کمک رسان میخواهد که کمک های خود را با سیاست مرتبط نسازند.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد میگوید:« کمیته صلیب سرخ به همه فعالیت های خود در افغانستان ادامه میدهد. ما هر گونه گزارش در مورد تعلیق فعالیت کمیته را به شدت رد میکنیم. فعالیت های بشردوستانه کمیته بین المللی صلیب سرخ همچنان طبق روال عادی ادامه دارد.»
به اساس اطلاعات این اداره، کمک پیوند اعضای مصنوعی به معلولان، کمک های صحی با قربانیان جنگ، توزیع مواد خوراکی و غیر خوراکی و کمک به بیجاشدگان داخلی از جمله فعالیت های مهم این سازمان در افغانستان است.
کارشناسان سیاسی فعالیت های آی.سی.آر.سی را در شرایط کنونی مهم دانسته و همچنان تاکید دارند که باید راه های بلندمدتی برای اصلاح وضعیت نادرست بشری در افغانستان در نظر گرفته شود.
ادریس محمدی زازی، کارشناس سیاسی میگوید:« از سوی دیگر تبلیغات منفی علیه آنها صورت میگیرد، رسانه های داخلی یا خارجی که در این کار دخیل هستند، هدف آنان جلوگیری از موسساتی است که برای منفعت افغان ها کار میکنند، تا برای آنها مشکل ایجاد کنند و فعالیت موسسات خیریه باقی مانده نیز متوقف شوند.»
کمیته بین المللی صلیب سرخ که در سال ۱۸۳۶ در جینوا تأسیس شد، در بیش از ۸۰ کشور جهان فعالیت میکند.
این کمیته در مناطق جنگ زده به صورت بی طرفانه فعالیت های انجام میدهد که در سال ۱۹۴۹ در کنوانسیون جینوا به آن تعیین شده است.