مسوولین موسسات بین المللی کمک رسان، ادارات مختلت و اداره ملی آمادگی برای حوادث طبیعی به منظور جلب حمایت همه جانبه برای تطبیق پلان استراتیژیک پنج ساله مدیریت حوادث طبیعی در کابل گردهم آمده اند.
مسوولین اداره ملی آمادگی در برابر حوادث طبیعی میگویند، این طرح شامل ۵ بخش مهم (وقایه، آمادگی، واکنش، بازسازی و ماین پاکی) است که اجرای آن در سراسر کشور نیازمند حمایت همه جانبه سازمان های بین المللی است.
نورالدین ترابی، سرپرست اداره ملی آمادگی در برابر حوادث طبیعی میگوید:« ما پنج مورد را در این پلان استراتیژیک قرار دادهایم که وظیفه اداره مدیریت حوادث نیز هست. این پلان استراتیژیک برای اجرای مدیریت رویدادها ساخته شده است و وظیفه ما پنج مورد است. این پنج کار در این پلان جابجا شده و دارای تفصیلات نیز است. در بین این پنج کار، اولین و مهمترین وظیفه وقایه از حوادث است.»
ترابی همچنین میگوید، در حال حاضر گدام های کمک های اضطراری در تمام ولایات خالی است و از جهان میخواهد که موضوع کمک های بشری را به سیاست مرتبط نکنند و به کمک های همه جانبه با حکومت سرپرست در این زمینه ادامه دهند.
ترابی در این مورد میگوید:« گدام های ما در ۳۴ ولایت افغانستان اکنون همه خالی است، نه مواد خوراکی و نه مواد غیر خوراکی در آن وجود دارد. یکی از مواردی در پلان استراتیژیک ما پاسخگویی است. یعنی بعد از آمادگی پاسخ داده می شود، پس در صورت خالی بودن گدام ها چگونه پاسخ داده خواهد شد. ما به امور سیاسی مربوط نیستیم و من جدا ً تقاضا دارم که سیاست را با کار ما یکی نه سازید.»
از سوی دیگر، کارمندان موسسه خدمات بین المللی در آسیا (سی.دبلیو.ای.آی) میگویند، برای مبارزه با حوادث طبیعی در افغانستان به کار مشترک نیاز است.
تاکاشی کومینیو، کارمند موسسه خدمات بین المللی در آسیا میگوید:« جغرافیای افغانستان شبیه جاپان است. هر دو کشور متضرر از حوادث اند. در این زمینه نیاز به کار بیشتر دیده میشود. در زمینه مدیریت حوادث مهم است که ابتدا خطرات را شناسایی و سپس مدیریت کنیم. جاپان و افغانستان برای محافظت از افغانستان در برابر حوادث طبیعی با یکدیگر همکاری خواهند کرد.»
به اساس اطلاعات، در سال گذشته ۲۰۲۴، ۱۴۵ هزار تن در سراسر کشور از سیلاب، زلزله و سایر حوادث طبیعی متضرر شدند، ۲۰ هزار خانه به طور کامل و جزئی تخریب شد، بیش از ۱۰۰۰ خانواده بیجا و ۷۰ هزار جریب زمین کشاورزی نیز ویران شده است.