در ادامه بدرفتاری های نیروهای امنیتی پاکستانی با مهاجران افغان در این کشور، روزنامه ای دان به قول از منابع امنیتی گزارش داده است که حکومت پاکستان تصمیم اخراج مهاجران قانونی افغان را از اسلام آباد و راولپندی تایید کرده است.
به اساس گزارش این روزنامه، جلسات متعددی برای ارزیابی طرح پیشنهادی شهباز شریف نخست وزیر این کشور برگزار شد که در یکی از آن ها عاصم منیر لوی درستیز نظامیان نیز حضور داشت.
منابع به دان گفته اند، به اساس طرح جدید تصویب شده، در مرحله اول دارندگان کارت افغان ستیزن (ای.سی.سی) و در مرحله دوم اتباع افغان دارای کارت پناهندگی راجستر شده (پی.او.آر) که هر دو اسناد قانونی مهاجرت محسوب می شوند، از پاکستان اخراج خواهند شد.
در بخشی از گزارش روزنامه دان آمده است:« به اساس توافق، در مرحله اول آن دسته از اتباع افغانی که کارت ای.سی.سی دارند از اسلام آباد و راولپندی اخراج می شوند و در مرحله دوم مهاجران افغان که دارای کارت پی.او.آر هستند اخراج خواهند شد.
این منبع حکومت پاکستان به دان همچنین گفته است، تصمیم در مورد مهاجران افغان بدون پوشش رسانه ای اجراء می شود.
اما کارشناسان سیاسی با توجه به این میگویند، هر تصمیم پاکستان در مورد مهاجران افغان باید با هماهنگی حکومت سرپرست افغانستان و سازمان ملل متحد اتخاذ شود.
طاهر خان، خبرنگار آزاد در پاکستان میگوید:« مسئله مهاجران مسئله بشری است، به سیاست و اهداف سیاسی مربوط نمیشود. این مایه تاسف است که قبلاً نشست های بین افغانستان، پاکستان و سازمان ملل متحد در مورد مهاجرین برگزار میشد، اما نزدیک به چهار سال است که این نشست ها هم برگزار نمیشود. نظر من این است که پاکستان باید هر تصمیمی را در مورد مهاجران با مشورت افغانستان بگیرد، آنها را از سیاست دور نگهداشته و به چشم مشکل بشری به آن نگاه کند.»
برخی دیگر معتقدند که اگر پاکستان این تصمیم جدید را در مورد اخراج مهاجران افغان اجراء کند، ممکن است یک بحران بشری در این کشور رخ دهد.
ظاهر بهاند، تحلیلگر سیاسی میگوید:« حکومت پاکستان باید این موضوع را با آی.او.ام و حکومت افغانستان و همچنین سازمان ملل متحد در میان بگذارد و سپس در مورد آن تصمیم گیری کند. اگر حکومت پاکستان این تصمیم را عملی کند، یک فاجعه بزرگ بشری در پاکستان رخ خواهد داد.»
در مورد تصمیم اخیر پاکستان، ما با شارژدافیر افغانستان در اسلام آباد و وزارت امور خارجه در کابل مکررا تماس گرفتیم، اما پاسخ بدست نه آوردیم.
به اساس گزارش ها، در حال حاضر حدود ۳ میلیون مهاجر افغان در خیبر پشتونخوا و پاکستان زندگی میکنند که اغلب از رفتار نادرست نیروهای پاکستانی شکایت دارند.
اخیراً این مهاجران بارها از حکومت سرپرست و سازمان ملل خواسته اند تا به مشکلات آنها در پاکستان رسیدگی کنند.