« تعلیم دختران، نه تنها یک فریضه مذهبی بلکه ضرورت برای توسعه جامعه است»، این عنوان بیانیه ای است که پس از کنفرانس دو روزه سازمان همکاری اسلامی در خصوص آموزش دختران در جوامع اسلامی منتشر شده است.
در این کنفرانس دو روزه که با حضور نمایندگان ۴۷ کشور در اسلام آباد پایتخت پاکستان برگزار شد، آموزش دختران به عنوان حق اساسی آنان تلقی شده و گفته شد، در شریعت و رهنمودهای اسلامی بر آموزش دختران تاکید شده است.
شماری از فعالان آموزش دختران در افغانستان از حکومت سرپرست درخواست دارند تا توصیه های کشورهای اسلامی را عملی کرده و موانع آموزش دختران را برطرف کند.
آصفه ستانکزی، فعال حقوق زنان میگوید:« نظام حاکم در افغانستان باید هرچه زودتر زمینه آموزش دختران و کار زنان را فراهم کند. از سوی دیگر سهم مساوی برای مشارکت سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی زنان نیز باید در نظر گرفته شود.»
حکومت سرپرست در مورد توصیه ها و تصامیم اخیر کشورهای اسلامی در خصوص آموزش دختران چیزی نگفته است.
اما حامد کرزی رئیس جمهور پیشین از این تصامیم حمایت کرده و آموزش را حق مسلم و انکارناپذیر دختران دانست.
در صفحه ایکس حامد کرزی نگاشته شده است:« رئیس جمهور پیشین با تاکید بر نقش سازنده زنان و دختران در انکشاف کشور، ثبات جامعه و رفاه خانواده ها، بار دیگر از حکومت سرپرست می خواهد که مکاتب و پوهنتون ها را به روی دختران باز میکند.»
شماری از تحلیلگران سیاسی آموزش دختران را برای آینده افغانستان حیاتی دانسته و بر دادن این حق تاکید دارند.
معین گل سمکنی، تحلیلگر سیاسی میگوید:« موضوع کار و آموزش زنان و دختران حقیقت پذیرفته شده است و امارت اسلامی باید تا ماه آینده (حمل) اقدامات ویژه ای در این زمینه انجام دهد.»
حکومت سرپرست اگرچه ممنوعیت آموزش دختران را کوتاه مدت میخواند و تعدادی از مقامات ارشد بارها بر ارزش و ضرورت آموزش دختران تاکید کرده اند؛ اما با گذشت سه سال هنوزهم نتوانسته اند دروازه های مکاتب و پوهنتون را به روی دختران بالاتر از صنف ششم باز کنند.