شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر از سیاست های حکومت سرپرست در حوزه حقوق بشر انتقاد کرده و سیاست های اتخاذ شده در این زمینه را نگران کننده خوانده است.
این شورای بر تضمین سهم زنان در آینده افغانستان تاکید کرده و همچنین یادآور شد که این پالیسی ها آزادی های اساسی مردم را در صلح، ثبات و توسعه افغانستان محدود میکند.
در بخشی از خبرنامه آمده است:« اعضای شورای امنیت به شدت نگران تأثیرات منفی مداوم سیاست ها و پالیسی های طالبان هستند که حقوق بشر زنان و دختران و نیز صلح، ثبات، پیشرفت و آزادی اساسی مردم را محدود میسازد. اعضای شورای امنیت بر لزوم تضمین مشارکت کامل، مساوی، معنادار و مصونیت زنان و دختران برای آینده و توسعه بلندمدت افغانستان تاکید میکنند و از طالبان میخواهند که هر چه زودتر از این سیاستها دست بکشد. تحولات مثبت در این زمینه برای ایجاد اعتماد با جامعه بین المللی حیاتی است.»
شورای امنیت علاوه بر حقوق بشر به موضوع تروریزم نیز اشاره کرده و هرگونه وجود تروریزم را تهدیدی برای امنیت افغانستان و جهان خوانده است.
هرچند شورای امنیت در رابطه با وجود تروریزم در افغانستان وضاحت نداده است، اما گفته است که نباید از خاک افغانستان تهدیدی برای کشورهای دیگر وجود داشته باشد.
در بخشی از خبرنامه آمده است:« اعضای شورای امنیت بار دیگر تاکید می کنند تروریزم به هر شکلی که باشد یکی از جدی ترین تهدیدها برای صلح و امنیت افغانستان و جهان است. شورای امنیت بر عدم استفاده از خاک افغانستان علیه سایر کشورها، برنامه ریزی برای اقدامات تروریستی، تأمین مالی و یا پناه ندادن و آموزش به تروریست ها تاکید دارد.»
حکومت سرپرست در پاسخ به این نگرانیهای شورای امنیت میگوید، متعهد به تامین حقوق بشر است و به گفته آنها، اینگونه برداشت ها بر اساس فرضیاتی است که از تعاریف مختلف حکومت و جهان سرچشمه میگیرد.
سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر میگوید:« ما متعهد به تامین آزادی بیان و حقوق همه افغانها، چه زن و چه مرد، در پرتو اصول اسلامی هستیم. ممکن است تعریف حقوق بشر ما و دیگران متفاوت باشد؛ زیرا جوامع و ارزش های متفاوتی وجود دارد. تامین حقوق اساسی افغان ها یکی از اهداف جهاد ما است و قدم به قدم عملی خواهد شد.»
از سوی دیگر، تحلیلگران سیاسی، مطالبه جهان در زمینه تامین حقوق بشر را منطقی و آنرا در تضاد با خواست مردم نمی دانند.
معین گل سمکنی، تحلیلگر سیاسی میگوید:« اگر فکر کنیم، این چیزی نیست، اگر آنرا انجام دهیم برایمان مشکل ایجاد می کند. ما باید برای این مشکل در چارچوب اصول اسلامی و ارزش های افغانی راه حلی پیدا کنیم.»
اسدالله ندیم، تحلیلگر سیاسی میگوید:« اگر ادعایی وجود داشته باشد، باید به میز مذاکره بنشینند و واقعیت ها را جمع بندی کرده و مطالعه کنند و اگر چنین چیزی وجود دارد، باید گام های معقولی برای ریشه کنی شبکه های تروریستی در افغانستان برداشته شود.»
سازمان ملل پیش از این نیز رفتار حکومت سرپرست را در حوزه حقوق بشر دو رنگ خوانده و سیاست های اعمال شده توسط حکومت سرپرست را محدودکننده این حقوق دانسته است.