ناامنی و حملات مسلحانه در پاکستان افزایش یافته است و تنها در آخرین حمله به یک پوسته نظامیان در وزیرستان جنوبی، ۱۶ سرباز کشته و تعداد زیادی زخمی شده اند.
مسوولیت این حمله را نیز تحریک طالبان پاکستانی (تی.تی.پی) بر عهده گرفت.
کارشناسان سیاسی میگویند، تمامی جنبش های مسلحانه ای که در مناطق تحت کنترول پاکستان فعالیت دارند ، نتیجه سیاست های غلط اسلام آباد است.
آنها میافزایند، در سال های آینده ناامنی در پاکستان بیشتر افزایش یافته و حملات مسلحانه تشدید خواهد شد.
به گفته آنان، مسوولیت افزایش ناامنی و تلفات مستمر در پاکستان بر عهده نظامیان و سازمان های استخباراتی این کشور است و مقصر دانستن دیگر کشورها از سوی اسلام آباد جرم است.
قریب الرحمان شهاب، کارشناس سیاسی میگوید:« تمام جنبش های مسلحانه از جمله تحریک طالبان پاکستان که در جغرافیای پاکستان یا در مناطق تحت کنترول پاکستان فعالیت می کنند، نتیجه سیاست های خود پاکستان و آن مارهای است که برای نیش زدن دیگران آموزش دیده اند، مطمئن باشیم که روزی آنها را نیز نیش خواهد زد و این احتمال وجود دارد که این حملات، تحرکات و ناامنی ها در سال های آینده افزایش یابد؛ زیرا عواملی که در منطقه وجود دارد نشان می دهد که این حملات و ناامنی ها بیشتر خواهد شد.»
توریالی زازی، کارشناس سیاسی میگوید:« بازی های که در پاکستان جریان دارد، چی اقتصادی، سیاسی و امنیتی است، بر عهده اردو پنجاب، حکومت پنجاب و آی.اس.آی است. آنها حدود ۸۰ هزار تن را در منطقه بلوچ پشتونخوا کشتند و همچنان زنده و مرده تعداد زیادی از مردم به شمول کودکان، زنان و مردان، هنوز مفقود الاثر است. حکومت پنجاب مسوول این بازی ها است نه کشور دیگر. اتهاماتیکه به کشورهای دیگر می زنند این جنایت جرمی است، چرا که نمی توانند امنیت کشور خود را تامین کنند و به این بهانه می خواهند خود را از این جنایات علیه جامعه بین المللی نجات دهند؟»
درعین حال، زلمی خلیلزاد نماینده ویژه پیشین امریکا در امور افغانستان در صفحه ایکس خود نگاشته است، وضعیت امنیتی پاکستان روز به روز در حال خراب شدن است و آخرین حوادث امنیتی نگران کننده است.
خلیلزاد افزوده است:« وضعیت امنیتی پاکستان نگران کننده است. حملات تی.تی.پی به نظامیان پاکستانی نه تنها یک شکست بزرگ، بلکه یک ضرر بزرگ برای این کشور است.»
برخی کارشناسان برای برون رفت از وضعیت کنونی به اسلام آباد توصیه می کنند که از همکاری با تروریزم بین المللی خود داری کرده و از گرفتن پروژه های استخباراتی که هدف آن ترویج تروریزم در منطقه وسپس مبارزه نمایشی است، دست بردارد.
یوسف امین زازی، کارشناس سیاسی میگوید:« اوضاع در پاکستان متشنج است، انفجار رخ می دهد و مردم کشته می شوند، نظامیان کشته میشوند. توصیه ما به حاکمان پاکستان این است که چند موضوع را در نظر بگیرند. این کشور باید خود را از حالتی بیرون کند که این کشور پروژه انگلیس ها، امریکایی ها و بیگانگان است. آنها باید همکاری با تروریزم بین المللی را متوقف کنند.»
پس از افزایش حملات تی.تی.پی در پاکستان، اسلام آباد تقصیر آنرا به گردن افغانستان میاندازد، موردی که طرف افغان همواره آن را به شدت رد کرده و اطمینان داده است که هیچ خطر از خاک افغانستان برای هیچ کشوری متوجه نیست.