سیمینار علمی تحت عنوان «نقش رسانه ها در تقویت نظام اسلامی» به ابتکار اکادمی علوم افغانستان در کابل برگزار شد.
در این سیمینار معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت، امارت اسلامی هرگز نمی خواهد رسانه ها بسته یا محدود شوند.
حیات الله مهاجر فراهی میافزاید، حکومت سرپرست با رسانه ها به تفاهم رسیده است، اما لازم است رسانه ها نیز در برنامه های خود به ارزش های اسلامی، منافع ملی و فرهنگ افغانی احترام بگذارند.
مهاجر فراهی در این مورد میگوید:« امارت اسلامی هرگز نمی خواهد رسانه ها بسته یا محدود شوند. ما به جای تقابل، تعامل با رسانه ها را انتخاب کرده ایم، اما باید سه نکته را در نظر بگیریم؛ ارزش های اسلامی، مصالح علیای کشور، سنت و فرهنگ افغانی ما. رسانه ها می توانند با رعایت این سه نکته فعالیت کنند.»
در عین حال، مولوی فریدالدین محمود رئیس اکادمی علوم نیز در این سیمینار میگوید، رسانه ها می توانند هم در تقویت نظام اسلامی مفید باشند و هم به نظام آسیب بزنند.
مولوی فرید الدین محمود میافزاید، اگر رسانه واقعا نقش خود را ایفا کند می تواند مفید باشد.
وی میافزاید:« رسانه ها ابزارهای موجودی هستند که هم می توانند مفید باشند و هم مضر. رسانه ها نیز می توانند عامل تقویت نظام اسلامی و نیز سستی نظام و قرار دادن آن در مسیر نادرست باشند.»
رئیس اکادمی علوم در بخشی دیگر از سخنان خود میگوید، رسانه ها به آنها توصیه می کنند و در تاریخ معاصر نقش خوبی نداشته اند و این گونه رسانه ها هیچ سودی در تقویت نظام اسلامی ندارند.
رئیس اکادمی علوم در این مورد میگوید:« این رسانه ها به ما توصیه های می کنند، حال آنکه رسانه ها هیچ نقشی در پایداری نظام اسلامی ندارند.»
از سوی دیگر، معین سیاسی وزارت امور خارجه نقش رسانه ها را در تقویت نظام ها مهم دانسته و میافزاید، باید به رسانه های افغانستان اعتماد کرد و به کارمندان آن به عنوان مجاهد نگاه کرد.
شیرمحمد عباس ستانکزی میگوید، امارت اسلامی باید از رسانه های داخلی در برابر جنگ تبلیغاتی که علیه حکومت افغانستان از خارج کشور راه اندازی می شود، حمایت کند.
ستانکزی میافزاید:« به آنها اعتماد کنید، این رسانه های خود ماست. این تلویزیون های که اکنون جلوی ما ایستاده اند، فرزندان این کشور و مردم این کشور هستند. آنها پول خرج می کنند تا برای کشورشان کار کنند. پس باید آنها را به چشم افغان های میهن پرست دید، آنها را باید به چشم مجاهد دید. اینها هم مجاهدین ما هستند و درعرصه رسانه جهاد میکنند. بنابراین با آنها همکاری کنید، انتقادات و محدودیت های زیاد بالای آنها هیچ فایده ای ندارد، به جز ضرر. بنابراین، درخواست من از حکومت و امارت اسلامی این است که رسانه های ما را تقویت کنند، پشت آنها بایستند و در مسایل جزئی کار را برایشان سخت نکنند و اجازه دهند به مبارزه خود با رسانه های جهان ادامه دهند. این کار زمانی انجام میشود که فاصله میان امارت اسلامی و رسانه ها به پایان برسد.»
این مقام وزارت امور خارجه در ادامه سخنان خود گفت، کسانی که در رسانه ها از حکومت سرپرست انتقاد می کنند به معنای مخالفان نظام نیستند بلکه باید در مقابل آنها صبر و حوصله شود.
ستانکزی میافزاید:« اگر شخصی به رسانه ای می آید و در مورد موضوعی صحبت می کند، در میزگرد شرکت کرده و یا نظر می دهد و از برخی مسائل حکومت انتقاد می کند، باید در مقابل آن فرد صبر و حوصله شود. این طور نیست که اگر کسی نظر خود را در مورد موضوعی بیان کند مجرم باشد؛ زیرا عقاید متفاوت است و همه افغانستان به یک نظر واحد نیست.»
در این سیمینار پیام ریاست الوزرا در خصوص نقش رسانه نیز قرائت شده که در آن نقش رسانه ها مهم خوانده شده است.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید:« رسانهها مهمترین ابزار خبررسانی، ارتباط، آگاهی عمومی و دعوت در عصر کنونی به شمار میروند. رسانه که به دلیل اهمیت ویژه ایشان یکی از قوه های حکومت شمرده میشود که نه تنها در اطلاع رسانی به مردم از وقایع روز بلکه در روشنگری اذهان، دعوت اسلامی، آموزش، مبارزه فرهنگی، ارتقاء سطح معلوماتی مردم و نجات مردم از جنگ تبلیغاتی جاری نیر حائز اهمیت است.»
در این سیمینار مطالب مختلفی در خصوص نقش رسانه ها در تقویت نظام اسلامی توسط حاضرین قرائت شد و به نقش مهم رسانه ها در همه عرصه ها اشاره شد.
از رسانه به عنوان قوه سوم و چهارم در تغییر حکومت ها یاد شده و همچنین سخنرانان افزودند که رسانه ها جایگاه پل ارتباطی میان حکومت و مردم را دارند.