فرانسه، ناروی و اتحادیه داکتران بدون مرز نیز در ادامه واکنش به ممنوعیت امارت اسلامی برای تحصیل زنان و دختران در انستیتیوت های صحی، این تصمیم را محکوم کردند و این اقدام را نقض حقوق بشر دانسته اند. همچنان، این کشور ممنویع در بخش کار و آموزش دختران و زنان را تصمیم غیر قابل قبول خوانده اند.
وزارت امور خارجه فرانسه در خبرنامه ای گفته است، این اقدام حکومت سرپرست ناعادلانه و غیرقابل قبول است.
در این خبرنامه از حکومت سرپرست خواسته شده است که تمام محدودیت های اعمال شده بر زنان و دختران را حذف کند.
در بخشی از خبرنامه وزارت امور خارجه فرانسه آمده است:« طالبان همچنان به تلاش خود برای محروم کردن زنان از حقوق اولیه شان و اعمال سیاست محدودیت بر آنان ادامه می دهد که هدف آن حذف نیمی از نفوس از کار و تحصیل در جامعه است. ما از طالبان میخواهیم که تصامیم خود را لغو کنند و همه حقوق را به زنان و دختران برگرداند.»
در عین حال، ناروی و اتحادیه داکتران بدون مرز نیز ممنوعیت تحصیل در انستیتیوت های صحی را محکوم کرده و این اقدام را تهدیدی جدی برای سکتور تحصیلی و صحی افغانستان خوانده اند.
مایکل لی پی، نماینده اتحادیه داکتران بدون مرز برای افغانستان گفته است:« بدون دختران باسواد، هیچ داکتر متخصصی وجود ندارد. این باعث نابودی سیستم صحی می شود. در فعالیت های ما ۴۱ درصد داکتران افغان خدمت می کنند و با این اقدام فعالیت های صحی بشدت متضرر می شود.»
سازمان همکاری اسلامی نیز از ممنوعیت رفتن دختران به انستیتیوت های طبی ابراز نگرانی عمیق کرده و گفته است که این امر بر نهاد های صحی در افغانستان تاثیر شدید خواهد گذاشت.
پیش از این سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا، جرمنی، سازمان دیده بان حقوق بشر و سازمان عفوه بین الملل نگرانی عمیق خود را در مورد ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در انستیتیوت های طبی در افغانستان ابراز کرده و از حکومت سرپرست خواستار لغو این تصمیم شده بودند.
مقامات حکومت سرپرست تا اکنون هیچ واکنشی به این موضوع نشان نداده است.