هرچند گاهی کمک مواد غذایی ضروری در کشور توسط نهادهای کمک رسان مرتبط با سازمان ملل، موسسات کمک رسانی و تجار افغان انجام می شود.
در ادامه توزیع کمک ها به نیازمندان، ۴۸ تن کمک مواد غذایی شامل ۳۰ تن آرد، ۱۵ تن برنج و ۳ تن روغن توسط یک تاجر افغان مقیم مسکو به اداره ملی آمادگی برای مبارزه با حوادث طبیعی سپرده شده است.
مسوولین این اداره میگویند، این کمک ها به ۶۰۰ خانواده مستحق که در ولایات مختلف از حوادث طبیعی آسیب دیده اند، توزیع میشود.
نورالدین ترابی، سرپرست اداره ملی آمادگی برای مبارزه در برابر حوادث طبیعی میگوید:« کمکهای اداره ما برای آسیبدیدگان از حوادث طبیعی و غیرطبیعی است. این رویدادها شامل زلزله، سیلاب، آتش سوزی و تا ۳۵ نوع رویداد می باشد. کمک های ما در گام نخست بین آسیبدیدگان این حوادث توزیع می شود و در صورت رفع نیاز آنها، بین افراد غیرمتضرر نیز توزیع میکنیم. اما تعداد افراد متضرر بسیار زیاد است، همین دیروز در ۷ ولایت شمالی سیلاب ها سرازیر شده و مردم را متضرر ساخته است.»
در عین حال برخی از نیازمندان از این کمک ها خوشحال هستند اما به گفته ای آنها، بیشتر این کمک ها به دست افراد مستحق نمی رسد.
به گفته آنها، نهادهای بین المللی باید زمینه کار را برای مردم فراهم کنند.
فواد، باشنده شهر کابل میگوید:« حق به حقدار داده نمی شود، بلکه به کسانی داده می شود که مستحق نیستند؛ من این را به چشمان خودم دیده ام. من از تجار و کمک کنندگان میخواهم که کمک های خود را به مستحقین ارائیه دهند.»
علی ضامن این کمک را ناکافی نمیداند و تقاضای کار دارد:« این کمک تا یک ماه نیاز ما را برطرف می کند. ما میخواهیم کار کنیم و زمینه کار برای ما فراهم شود.»
اگرچه مقامات ادراه ملی آمادگی برای مبارزه در برابر حوادث طبیعی دخالت در کمک های اداره خود را رد میکنند؛ اما می پذیرند که در کمک های توزیع شده توسط موسسات خارجی مداخله وجود دارد.
سرپرست اداره ملی آمادگی برای مبارزه در برابر حوادث طبیعی میگوید:« تعدادی از ادارات و موسسات هستند که فاقد عدالت و شفافیت اند. من از طرف اداره خود اطمینان میدهم؛ اگر کسی در مورد خیانت کارمندان مرکزی و ولایتی ما اطلاعاتی دارد به من اطلاع دهد که در کدام ولایت، بدخشان، قندهار و دیگر ولایت ها این کار را کرده اند. من در مورد اداره خود این گونه اطمینان میدهم.»
با این حال مقامات این اداره میگویند، در سه ولسوالی کندز و بلخ در اثر حوادث طبیعی اخیر، ۶۰۰ خانواده آسیب دیده اند.
به گفته آنان، این کمک ها برای خانواده های آسیب دیده از حوادث طبیعی کافی نیست و به گفته آنان، تجار داخلی، موسسات خیریه و موسسات بین المللی باید کمک های خود را افزایش دهند.