حمله مسلحانه به مسجدی در ولسوالی نهرین ولایت بغلان با واکنش های شدید داخلی و بین المللی مواجه شده است.
حمله افراد مسلح ناشناس در حالی صورت گرفته که کشته شدگان مشغول ذکر بودند. به اساس آمار رسمی، در این حمله ۱۰ تن کشته شده اند.
نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در کابل (یوناما) این حمله را جنایت خوانده و از حکومت سرپرست خواسته است تا از حملات مشابه برغیرنظامیان جلوگیری کند.
یوناما افزوده است:« ما حمله مسلحانه به عبادتگاه صوفیان در ولایت شمالی بغلان افغانستان را که در آن دست کم ۱۰ تن کشته شدند، محکوم می کنیم. از حکومت سرپرست میخواهیم این حادثه را به طور جدی بررسی کرده و از حملات مشابه در آینده جلوگیری کند و از امنیت مردم جامعه محافظت کند.»
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان نیز به خانواده های کشته شدگان این حمله تسلیت گفته و با اشاره به این حمله افزوده است، اقلیت های مذهبی در افغانستان همچنان در معرض تهدید جدی قرار دارند.
بنت افزوده است:« کشته شدن ۱۰ تن در نهرین بغلان روز گذشته مایه تاسف است. من به خانواده های قربانیان تسلیت می گویم. اقلیت های مذهبی هنوزهم در معرض تهدید شدید قرار دارند. همه مردم افغانستان حق دارند در فضای امن عبادت کنند. نیاز به امنیت، پیشگیری و عدالت بیشتر است.»
از سوی دیگر، در داخل کشور نیز واکنش های نسبت به این حادثه مرگبار در بغلان نشان داده شده اند.
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین این حمله را محکوم کرده و آن را یک اقدام تروریستی و ضد بشری خوانده است.
در صفحه ایکس رئیس جمهور پیشین نگاشته شده است:« رئیس جمهور پیشین حمله به نمازگزاران در ولسوالی نهرین بغلان را به شدت محکوم کرده و آن را یک اقدام تروریستی و جنایت علیه بشریت می داند. به خانواده های قربانیان تسلیت گفته و برای شهدا بهشت و برای مجروحان شفای عاجل دعا می کند.»
این حمله مسلحانه بر نمازگزاران در ولسوالی نهرین بغلان در حالی انجام شد که حدود دو ماه پیش در چنین حمله در دایکندی بیش از ۱۰ غیرنظامی کشته شدند و داعش مسوولیت آن را بر عهده گرفت.
کارشناسان سیاسی میگویند، گروه های استخباراتی خارجی در پشت این گونه حملات دست دارند و به گفته ای آنها، این گروه ها در تلاش هستند تا در افغانستان اختلافات مذهبی ایجاد کرده و به اهداف سیاسی خود دست یابند.
محمد سلیم پیگیر، کارشناس مسایل سیاسی میگوید:« پشت این قضیه کشورهای خارجی هستند، بنابراین وظیفه مردم افغانستان است که فریب این گونه گروه ها، افراد و اشخاص را نخورند و به وحدت ملی افغانستان باور داشته باشند.»
توریالی زازی، کارشناس سیاسی میگوید:« امارت اسلامی باید برای این منظور ادارات کشفی خود را در تمام ولایات فعال کند، گشت سیار، پیاده و موتر دار را استخدام کند تا از این جنایات شنیع علیه بشریت جلوگیری شود.»
در عین حال، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی به خانواده های قربانیان این رویداد اطمینان می دهد که عاملان این حمله مسلحانه دستگیر و تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
مجاهد توضیح داده است:« امارت اسلامی افغانستان از همه امکانات برای حفاظت از مردم استفاده می کند. این حادثه در منطقه ای رخ داده است که تدابیر امنیتی قبلی وجود نداشته و یک منطقه ای دور افتاده است. همچنین نیروهای امارت اسلامی نیز از برگزاری چنین مجلسی در آنجا اطلاع نداشتند. به هر صورت، پس از این به این مناطق توجه خواهد شد و عاملان این حادثه و مرتکبین این جنایت قطعا دستگیر و به سزای اعمال شیطانی خود خواهند رسید.»
قبل از حمله نهرین، در ماه ثور ۱۴۰۱ ده ها تن در حمله به یک خانقا در ناحیه ششم کابل کشته شدند.
همچنان در همین سال بر اثر انفجار بمب در خانقا ولسوالی امام صاحب ولایت کندز در ماه جوزا دست کم ۳۶ تن کشته و ۴۸ تن دیگر زخمی شدند.
داعش مسوولیت حمله بغلان را بر عهده گرفت است.