در ولسوالی نهرین ولایت بغلان، افراد مسلح ناشناس ۱۰ نمازگزار را که در یک زیارتگاه تجمع کرده بودند، به ضرب گلوله کشتند.
یک منبع به شرط افشا نه شدن نام به شمشاد گفت، این حادثه در زیارت سید پاچا در ولسوالی مذکور در حالی رخ داد که عبادت کنندگان اهل تصوف مشغول ذکر بودند.
همزمان، شیر احمد برهانی، سخنگوی قوماندانی امنیه بغلان نیز با تایید خبر کشته شدن ۱۰ تن از ذاکرین در ولسوالی نهرین می افزاید، آنان جمعه شب در مسجدی در شهر کهنه این ولسوالی کشته شده اند.
برهانی در این مورد میگوید:« در مورد شهادت بی رحمانه ۱۰ عبادت کننده بی گناه توسط افراد مسلح ناشناس در ولسوالی نهرین ولایت بغلان باید بگویم که شب گذشته افراد مسلح ناشناس به شهر کهنه ولسوالی نهرین ولایت بغلان حمله کردند که در این حمله مرموز ۱۰ تن از نمازگزاران ولسوالی نهرین در حالی که در مسجد مشغول ذکر بودند به شهادت رسیدند. باید بگویم که این افراد در طول روز مشغول کار برای رفع نیازهای زندگی خود بودند و شب ها برای عبادت به مسجد و خانقا می آمدند که مورد حمله قرار گرفتند. قاری عبدالغیور خاری قوماندان امنیه قوماندانی امنیه بغلان میگوید، نیروهای پولیس به سرعت در محل حادثه حاضر شده و چند تن از متهمان را دستگیر کردند. تحقیقات در رابطه با این حادثه ادامه دارد.»
این حمله مسلحانه به ذاکرین در ولسوالی نهرین بغلان در حالی صورت می گرید که حدود دو ماه پیش گروه داعش خراسان به مسافران شیعه در دایکندی حمله کرد و بیش از ۱۰ تن را کشتند.
مسوولین قوماندانی امنیه بغلان میگویند، پولیس در پیوند به حمله شب گذشته در ولسوالی نهرین چندین تن را بازداشت کرده و تحقیقات همچنان ادامه دارد.
تحلیلگران سیاسی این حادثه را محکوم کرده و از امارت اسلامی می خواهند که عاملان این حمله را شناسایی و مجازات کند.
مرتضی مطهری، تحلیلگر سیاسی میگوید:« مردم افغانستان باید باور کنند که امارت اسلامی عاملان این حمله تروریستی و جنایت علیه بشریت را هر چه زودتر دستگیر و مجازات میکند.»
واحد فقیری، تحلیلگر سیاسی میگوید:« احتمال دست داشتن گروه داعش در این حمله غیرانسانی و یا دست داشتن افرادی که با تصوف دشمنی دارند، زیاد است. می دانیم که تصوف ریشه های طولانی و تاریخی در افغانستان دارد. چندین مکتب تصوف از افغانستان پدید آمده است. این افراد سعی دارند زیارت و ذکر را از بین ببرند و نوعی شریعت و اسلام خشک را بر مردم تحمیل کنند.»
تا کنون هیچ گروهی مسوولیت حمله بر ذاکرین را در بغلان نپذیرفته و تحقیقات در این زمینه تکمیل نشده است، اما پیش از آن گروه داعش خراسان مسوولیت حملات مشابه در دایکندی، کابل، بلخ و کندز را بر عهده گرفته بود.
برخی از عوامل حملات به نیروهای امارت اسلامی در افغانستان اعتراف کرده اند که رهبران و اعضای شاخه خراسان داعش با کمک ادارات استخباراتی پاکستان به بلوچستان منتقل شده اند و در آنجا مراکز آموزشی و پناهگاه های امن دارند.