اداره ملی آمادگی در برابر حوادث طبیعی بار دیگر کمک های خوراکی و غیر خوراکی بین ۵۰۰ خانواده نیازمند در ولایت کابل توزیع کرده است.
ملا نورالدین ترابی، سرپرست این اداره در جریان توزیع این کمک ها میگوید، این کمک ها علاوه بر اقلام مختلف غذایی شامل تجهیزاتی نیز برای گرم نگه داشتن کودکان در فصل زمستان می باشد.
ترابی میافزاید:« امروز یک بار دیگر ۵۰۰ سهمیه شامل ۵۰ کیلو آرد، ۲۵ کیلو برنج و سه قلم لباس زمستانی به افراد متضرر شهر و ولسوالی های کابل داده می شود. این سلسله ادامه دارد و ما مواد بیشتری نزد خود داریم و بین مردم توزیع می کنیم.»
جنگ های دهههای اخیر، تغییرات اقلیمی، آفات طبیعی و کمبود فرصتهای شغلی از دلایل اصلی افزایش گرسنگی و فقر در کشور پنداشته می شود.
ترابی با توجه به سطح فقر میگوید، برای کمک رسانی به آسیب دیدگان از بلایای طبیعی در کابل و ولایات، قراردادهایی به ارزش 100 میلیارد افغانی امضا کرده است، اما از این نهادها می خواهد که نیازهای مردم افغانستان را برطرف کنند. این کمک سیاسی نیست.
وی در این مورد میگوید:« این کمک ها هر چقدر هم که افزایش پیدا کند کافی نیست. ما یک بار دیگر از تجار بینالمللی، ملی و کمککنندگان درخواست میکنیم، اگر به هر بخشی کمک کنند، چه بنیادی باشد، چه مواد غذایی یا نقدی، نیاز در اینجا بسیار زیاد است.»
برخی از افراد آسیب دیده از حوادث طبیعی کمک های دریافتی را برای مدت محدود کافی می دانند، اما از حکومت سرپرست می خواهند که برای حل دائمی مشکل شان تلاش کند.
محمد صبور، باشنده کابل میگوید:« این کمک ها بیش از ۱۰، ۱۵ روز طول نمی کشد. تا کی برای کمک ها بنشینیم؟ به ما زمینه کار فراهم کنید. همه این افراد می توانند کار کنند. این مواد برای ما مانند زهر هستند، تا به کی دست به دیگران دراز کنیم، این مواد برای ما هیچ چیزی نیست..»
نبی الله، یکی از باشندگان کابل میگوید:« به جای این کمک ها باید برای مردم زمینه کار فراهم شده و کارخانه ساخته شود.»
این در حالیست که اداره هماهنگی کمک های بشری سازمان ملل (اوچا) میگوید، کویت ۵۰۰ هزار دالر امریکایی به افغان ها کمک کرده است.
بر اساس اطلاعات این اداره، این کمکها به صندوق کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان داده شده و برای کمک به افغانهای آسیب دیده در شرایط اضطراری استفاده خواهد شد.