برخی مقامات امارت اسلامی، نمایندگان قومی و جوانان طی یک نشست در کابل، از کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی در آزربایجان خواست، افغانستان را در مورد مشکلات و چالش های بوجود آمده از تغییرات اقلیمی، یاری نمایند.
این افراد از جامعه جهانی می خواهند که برای جلوگیری از اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی به افغانستان کمک های تخنیکی و مالی ارائیه دهد.
آنها میگویند، افغانستان در چند دهه جنگ گذشته و اکنون به دلیل اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی به شدت متاثر شده است و از جهان می خواهند که در این زمینه کمک های مالی و تخنیکی به افغانستان ارائیه کند.
یک کودک میگوید:« تغییرات اقلیمی بر سلامت، غذا، آب، هوا، آموزش، وضعیت روحی و زندگی خانوادگی ما تأثیر منفی می گذارد.»
همچنین کودک دیگری میگوید:« در این شرایط ما نگران آینده خود هستیم؛ ما از رهبران جهان و مقامات کشور می خواهیم که آینده ما را تضمین کنند.»
یکی از شرکت کنندگان در این نشست موضع جهان در قبال افغانستان را ناعادلانه خواند و خواستار کمک به افغانستان شد.
پرویز حیدری، عالم دین میگوید:« ما از همه مسوولین و جهانیان میخواهیم درک کنند که در مبارزه با تغییرات اقلیمی و حفاظت از محیط زیست، مسئول رفاه و آسایش همه موجودات هستند و باید آنرا اجراء کنند.»
بارکزی یکی از شرکت کنندگان در این نشست میگوید:« تغییرات در انواع زراعت و جنگل ها در افغانستان؛ به همین دلیل درخواست ما از جامعه جهانی توجه جدی به محیط زیست افغانستان و همکاری با اداره ملی حفاظت از محیط زیست در این زمینه است.»
شیرمحمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت امور خارجه در این نشست میگوید، اگر از اثرات بد تغییرات اقلیمی جلوگیری نشود، افغانستان با آینده نا مطمئن روبرو خواهد شد.
ستانکزی افزوده است:« جنگ های که در چهار دهه گذشته بالای کشور ما تحمیل شد، مانند تجاوز نیروهای شوری و استفاده از انواع سلاح های سبک و سنگین، گازهای خطرناک و سلاح های شیمیایی در افغانستان؛ متعاقبا ً آمدن امریکا و ناتو به افغانستان و استفاده از انواع سلاح ها و گازهای مضر باعث آلودگی محیط زیست افغانستان شده است.»
در عین حال، نماینده سازمان ملل متحد نیز تأثیر تغییرات اقلیمی بر افغانستان را تایید کرد و گفت، مردم در بیشتر مناطق افغانستان به دلیل تغییرات اقلیمی مجبور به ترک خانه های خود و مهاجرت شده اند.
ستیفان رودریگوز، مسوول برنامه های انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید:« در دو سال گذشته، من از هر ولایات، ولسوالی ها و روستاهای افغانستان دیدن کرده ام و تمام مناطق افغانستان را که از رانش زمین، سیلاب ها و حوادث طبیعی آسیب دیده اند، را میدانم.»
کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی روز دوشنبه در باکو پایتخت آذربایجان آغاز شد. هدف از برگزاری این کنفرانس این است که کشورهای عضو کنفرانس احزاب (کاپ) بر سر ارائیه مقدار مشخصی از کمک های مالی سالانه به کشورهای در حال توسعه به منظور افزایش توانایی این کشورها برای مقابله با اثرات نامطلوب اقلیمی توافق کنند.
از زمان روی کار آمدن امارت اسلامی، این اولین بار است که هیات رسمی افغانستان در کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی شرکت می کند.
اگرچه این هیات در گفتگوهای اعضای دایمی کنفرانس سهم ندارند، اما ناظران بر این باورند که اشتراک هیات افغان در این کنفرانس به جلب توجه جهان به بحران جاری اقلیم در افغانستان کمک خواهد کرد.