پس از شروع جنگ، اکنون روسیه و اوکراین به مرحله ای از جنگ رسیده اند که در حال حاضر آخرین توان خود را در برابر یکدیگر آزمایش می کنند.
در همین حال، طی سه روز گذشته این دو کشور همسایه با موشک ها و طیاره های بس سرنشین یا درون در سطح ریکارد به یکدیگر حمله کرده اند که اکثر آنها به اهداف خود اصابت کرده اند.
نظامیان روسیه حملات روز گذشته اوکراین را تایید کرده و گفته است، در این حملات از طیاره های خود منفجر کننده استفاده شده است اما بسیاری از آنها قبل از رسیدن به هدف منهدم شده اند.
در بخشی از اعلامیه وزارت دفاع روسیه آمده است:« حمله کیف به خاک روسیه که در آن از طیاره های درون استفاده شده بود، اکثریت آنها منهدم شدند .»
این حملات یک روز پس از حملات مشابه روسیه به خاک اوکراین انجام می شود.
مقامات روسیه میگویند، بسیاری از بخش های پایتخت مسکو و سه میدان هوایی بین المللی نیز در حملات اوکراین هدف قرار گرفتند که باعث شد برخی از پروازها برای مدت کوتاهی به تاخیر بیفتند.
یک روز قبل از این حملات، روسیه ۱۴۵ درون را به اوکراین پرتاب کرد که بیشتر آنها به اهداف مورد نظر اصابت کردند.
تحلیلگران استفاده از طیاره های درون را تنها راه متعادل کردن قدرت نظامی اوکراین در برابر روسیه و کنترول حملات این کشور میدانند و میگویند، در این حملات، انبارهای تجهیزات نظامی روسیه، تأسیسات نفتی و سیستم های رادار بیشتر از دیگر اهداف، هدف قرار می گیرند.
ولادیمیر زیلینسکی، رئیسجمهور اوکراین میگوید:« این هفته نیروی های هوایی ما شبانهروز برای محافظت از آسمان اوکراین در برابر تجاوز روسیه تلاش کرده اند. روسیه شب گذشته ۱۴۵ حمله درون به سطح ریکارد انجام داده است.»
از سوی دیگر آژانس خبری رویترز به تقل ار برخی منابع خبر داده است که پس از پیروزی دونالد ترامپ، رئیس جمهور تازه منتخب امریکا در انتخابات، اولین گفتگوی تیلیفونی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه داشته و از وی خواسته تا به جنگ اوکراین پایان دهد.
این در حالیست که حدود هفتاد روز تا پایان دوره ریاست جمهوری امریکا به رهبری جو بایدن باقی مانده است.
جک سلیوان، مشاور شورای امنیت ملی این کشور، به رسانهها گفته است، رئیسجمهور بایدن ممکن در این مدت کتباً از کنگرس بخواهد که ترامپ را برای حمایت از جنگ اوکراین تشویق کند.
وی افزوده است:« بایدن در ۷۰ روز آینده این فرصت را خواهد داشت که با ارسال یک قضیه از کنگرس بخواهد که به رهبری ترامپ به اداره آینده امریکا اجازه ندهد که به اوکراین پشت کند. روی گردانی از اوکراین زمینه را برای بی ثباتی بیشتر در اروپا هموار میکند.»
سخنان درباره تشویق ترامپ به حمایت از جنگ اوکراین در حالی صورت می گیرد که او در کمپاین های انتخاباتی خود برای توقف جنگ بین اوکراین و نوار غزه صحبت کرده و وعده داده بود که در صورت پیروزی، جلوی این جنگ ها را خواهد گرفت.
از سوی دیگر، گزارش های تایید نشده رسانه های غربی حاکی از آن است که از آغاز جنگ تاکنون بیش از ۷۰۰ هزار سرباز روس کشته و ده ها هزار تجهیزات نظامی منهدم شده اند.
این در حالیست که استخبارات اوکراین هفته گذشته برای اولین بار از درگیری مستقیم نظامیان اوکراینی با سربازان کوریای شمالی خبر داد و گفت، این کشور با حمایت روسیه حدود ۱۲ هزار سرباز، ۵۰۰ قوماندان نظامی و سه جنرال را به خط اول جنگ فرستاده است.