حدود ۳۰۰ تن در سیمینار که توسط معینیت تعلمیات اسلامی وزارت معارف برای افزایش ظرفیت اعضای انکشاف مسلکی مدارس برگزار شده بود دعوت شده اند.
غیاث الدین مشاور ارشد این وزارت میگوید، با استفاده از تکنیک های اصلاحی سعی میشود تفاوت میان مکتب و مدرسه را از بین ببریم.
به گفته غیاث الدین، در گذشته به مدارس توجهی نه شده و پیشنهاد می کند مدارس بزرگی در سطح ولایات ایجاد شود.
غیاث الدین در این مورد میگوید:« اکنون وقت آن است که خدمت بزرگ اسلامی به این ملت و بچه ها در مکاتب انجام دهیم. به همین دلیل جناب امیرالمومنین دستور دادند که عالمان دینی منحیث آمرین مکاتب گماشته شوند. در هر مکتب باید پنج عالم دین حضور داشته باشد. در مکاتب محدود موجود، معلمانی که دارای فرهنگ اسلامی و دینی و احساس افغانی هستند، باید برای تدریس علوم عصری در مدارس دینی گماشته شوند.»
اما این اظهارات در حالی صورت می گیرد که صبغت الله وصیل، معین اداری وزارت معارف به خبرنگاران اجازه نداد تا فیلم و کلیپ او را در این نشست گرفته شود.
وصیل در این کلیپ صوتی این گونه سمینارها را در ظرفیت سازی موثر دانست و به گفته او، برای هر ولسوالی چهار بست برای نظارت بر روند آموزش و ظرفیت معلمان مدارس در نظر گرفته شده است.
وی افزود:« یکی دو هفته ای نمی گذرد که امارت اسلامی اعلام کرده است که معلمان مسلکی به مکاتب میروند، مکتب به مکتب و لیسه به لیسه می گردد و می بینند که روش تدریس معلمان چگونه است، آیا نیاز به افزایش ظرفیت دارند یا خیر، در صورت نیاز به دارالمعلیمن میفرستند ، دارالمعلمین در سطح زون ها تشکیل دارند و مشخص میکنیم که به یک دوره یک ماهه کورس نیاز دارند یا یک هفته. پس الحمدلله ما آن طرح را در حوزه مکاتب داریم و تلاش کرده ایم تا تشکیلات را در هر قسمت افغانستان حتی یک ولسوالی دور دست گسترش دهیم.»
این سمینار چهار روزه ظرفیت سازی که در حوزههای تدریسی و اداری ارائیه میشود، از مرکز آغاز و به تمامی ولایات تعمیم خواهد یافت.
مسوولین میگویند، تلاش می کنند تا در تمام دارالعلوم ها به اساس توانایی شان استادان استخدام کنند.
عبدالقدوس، رییس دارالعلوم های معینیت تعلیمات اسلامی وزارت معارف میگوید:« برنامه ای که امروز برگزار شد برای مرکز کابل بود. همانطور که معین صاحبان گفتند، الحمدالله، امارت اسلامی و رهبری وزارت معارف متعهد هستند که این ظرفیت سازی از امروز از مرکز آغاز شده، به تدریج به ولایات تعمیم خواهد یافت. بر اساس تلاش های معنیت تعیلمات اسلامی وزارت معارف، برای هر ولایت ۷ عضو دارند و چهار عضو در هر ولسوالی است. این برنامه ظرفیت سازی از کابل آغاز می شود و به سایر ولایات تعمیم می یابد.»
معاون سیاسی ریاست الوزرا نیز چند روز پیش در دیدار با اساتید پوهنتون ها گفته بود، آموزش عصری و دینی برای امارت اسلامی یک ارزش را دارد و از جوانان خواست که بر حسب نیاز در هر بخش تحصیل کنند.