پاکستان نگرانی خود را در ادامه ادعاها و اتهامات مربوط به تی.تی.پی و گروه های مسلح ابراز کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در یک کنفرانس خبری، اقدام جدی علیه گروه های مسلح از جمله تی.تی.پی را که به گفته وی امنیت پاکستان را تهدید می کند، مسوولیت امارت اسلامی دانست.
ممتاز زهرا بلوچ گفته است، در مورد حضور تحریک طالبان پاکستان در افغانستان و وجود مخفیگاه های آنها شواهد ملموسی را به حکومت سرپرست ارائه کرده است.
وی افزوده:« ما معتقدیم که مقامات افغانستان مسولیت دارند تا علیه گروه های مسلح از جمله تحریک طالبان پاکستان که در افغانستان مستقر هستند و در آنجا مخفیگاه دارند، اقدام کنند. ما شواهد ملموسی در این زمینه به طرف افغان ارائه کرده ایم. پاکستان معتقد است که کسانی که در افغانستان پناهنده هستند نیز باید در احکام صادر شده در مورد اقدامات علیه گروه های مسلح شامل شوند، و این بسیار مهم است که مقامات افغانستان باید اقداماتی را علیه گروه های مسلح انجام دهند.»
بلوچ اقدامات علیه گروه های مسلح را نه تنها خواست پاکستان بلکه خواست کشورهای فارمت مسکو می داند که در آن خواست عدم استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه مطرح شده بود.
وی در پاسخ به اظهارات سردار احمد شکیب، شارژدافیر این کشور در مرکز مطالعات منطقه ای پاکستان، که چند روز پیش از پاکستان خواسته شده بود که به جای مبارزه با تی.تی.پی، باید مشکلات با این گروه از طریق گفتگو حل شود، گفت:« اول از همه، ما هرگونه پیشنهاد یا توصیه ای برای مذاکره با تحریک طالبان پاکستان را رد می کنیم. قبلاً بارها این کار را انجام داده ایم. پاکستان هیچ علاقه ای به مذاکره با گروه های مسلحی که در کشتار غیرنظامیان و مقامات دولتی دست دارند، ندارد. به نظر ما، چنین پیشنهاداتی با خواسته های خانواده های کشته شدگان از سوی تی.تی.پی در تضاد است.»
هرچند امارات اسلامی به آخرین اظهارات بلوچ واکنشی نشان نداده است؛ اما پیش از آن بارها این اتهامات را رد کرده و گفته است که بر اساس پالیسی خود به هیچکس اجازه استفاده از خاک افغانستان را علیه افغانستان و دیگر کشورها نمی دهد.
برخلاف ادعای طرف پاکستانی، حکومت سرپرست از دستگیری بسیاری از خرابکاران و اعضای داعش خبر داده است که پس از آموزش در پاکستان برای انجام فعالیت های تروریستی به افغانستان آورده شده اند.
عزیز معارج، تحلیلگر سیاسی میگوید:« مقامات پاکستانی بارها این ادعاها را مبنی بر حضور تی.تی.پی و دیگر گروه های تروریستی در افغانستان مطرح می کنند و به ویژه بالای تی.تی.پی تاکید بیشتر هم میکند. از سوی دیگر مقامات امارت اسلامی کاملاً این موضوع را تکذیب کرده و میگویند، آنان در اینجا حضور ندارند و از آنها (مقامات پاکستانی) حتی اسناد و مدارک می خواهند اما مقامات پاکستانی نمی توانند ارائه کنند.»
تحلیلگران نظامی ادعاهای طرف پاکستانی را بی اساس دانسته و میگویند، این کشور در طول تاریخ خود اصل حسن همجواری را رعایت نکرده و به اساس عمق استراتیژیک خود، با بحران و بی ثبات نگهداشتن افغانستان منافع خود را تعقیب میکند.
آنها میگویند، پاکستان گروه های نیابتی را برای این کار تعیین کرده و با این مداخلات، پایداری و بقای سیستم های اینجا را به چالش کشیده است.
پیش از این نیز بسیاری از مقامات ملکی و نظامی پاکستان با مطرح کردن چنین ادعا و اتهامات خواسته اند خود را قربانی تروریزم به جهانیان معرفی کنند و از ای طریق مانند همیشه از امتیازات سیاسی و اقتصادی برخوردار شوند.