وزارت کار و امور اجتماعی در مرکز عمومی چهار هزار بستر ترک اعتیاد و تداوی معتادان مواد مخدر، یک مرکز آموزش های مسلکی و حرفه یی را ایجاد کرده است که در حال حاضر ۶۰۰ تن معتادین در آن مشغول آموزش های حرفه يی اند.
مسوولین مرکز درمان و آموزش حرفهیی معتادان میگویند، آنها در این مرکز در کنار تداوی معتادان به آنها مهارت های خیاطی، لوله کشی، برق کشی تاسیسات، ترمیم وسایل برقی، برق خورشیدی و ترمیم موترسایکل آموزش میدهند.
به گفته آنها، پس از فراغت به این افراد بسته ای از ابزارهای کسب و کار برای شروع کار عملی نیز داده میشود.
آنها میافزایند، این معتادان با آموزش حرفه همراه با سلامت به جامعه تقدیم میشوند.
فیض محمد، مسوول آموزش مسلکی معتادان قندهار میگوید:« حدود ۶۰۰ شاگرد معتاد تحت تعلیمات مسلکی داریم که در حال حاضر روند آموزش دهی آنها ادامه دارد. در این دوره ۲۴ معلم داریم و برای آنها دانش آموزان را به دو گروه ۳۰۰ نفر صبح و ۳۰۰ نفر بعد از ظهر تقسیم کرده ایم.»
اسد الله، یک تن از معلمان مرکز آموزش حرفوی میگوید:« ما اینجا به برادران معتاد کار ترمیم موترسایکل را آموزش می دهیم. ما بسیار تلاش میکنیم تا آنها کارهای قبلی خود، یعنی مصرف مواد مخدر را کنار گذاشته و به یک مسلک روی آورند؛ تا در آینده شغلی داشته باشند و بعد از رفتن از اینجا، بتواند هزینه های زندگی خود را بدست آورده امرار معاش نمایند.»
فرید احمد، یکی دیگر از معلمان مرکز آموزش حرفوی میگوید:« اول درس های نظری می دهیم، سپس عملی؛ تا بتوانند به طور دائم در زندگی روزمره خود کار کنند.»
در عین حال، افراد شاغل به دروس حرفوی در این مرکز ترک اعتیاد از اینکه در این مرکز آموزش های حرفوی به آنها ارائه میشود، خوشحال و راضی هستند.
آنها میگویند، با یادگیری حرفه می توانند پس از بهبودی، خانواده های خود را از نظر مالی کمک کرده و از مواد نشه آور دوری کنند.
اسدالله، یکی از دانش آموزان آموزش حرفوی میگوید:« من معتاد بودم، دو ماه است که به این مرکز آمده ام و می خواهم خودم را نجات دهم. من می خواهم کار سامان آلات برقی را یاد بگیرم؛ تا وقتی از اینجا بیرون شدم، برای خانواده و فرزندانم کار کنم.»
عتیق الله، یکی دیگر از دانش آموزان میگوید:« با این کار برای خودم نفقه پیدا می کنم. از این به بعد خیاطی میکنم و سراغ کارهای خلاف نمی روم.»
نعیم، یکی دیگر از معتادان میگوید:« معتاد بودم، اینجا آمدم و حالا صحتمند هستم. حالا اینجا به یادگیری خیاطی مصروف هستم و می خواهم آن را یاد بگیرم. وقتی از اینجا رفتم، از ایله گشتی رهایی می یابم و از طریق شغل ام، رزق حلال پیدا می کنم. من سرپرست خانواده هستم و برای فرزندانم کار خواهم کرد.»
در حال حاضر ۱۵۰۰ معتاد برای معالجه و ترک اعتیاد در مرکز معتادان قندهار تحت تداوی قرار دارند که به گفته مقامات، در کنار درمان های طبی و روانی، به تمام معتادان آموزش های حرفوی نیز داده خواهد شد.