مسوولین شفاخانه حوزوی کندز میگویند، در شش ماه گذشته حدود ۲ هزار تن بر اثر حوادث ترافیکی به این شفاخانه منتقل شده اند که از هر ۱۰۰ تن ۱۰ تن جان خود را از دست داده اند.
آنها میافزایند، بیشتر حوادث رانندگی ناشی از بی احتیاطی رانندگان ریکشا و موترسایکل است و مسوولین مربوطه باید از وقوع آن جلوگیری کنند.
محمد ابراهیم حلیم، آمر شفاخانه حوزوی کندز میگوید:« همانطور که می دانید در شش ماه گذشته نزدیک به ۲ هزار تن در وضعیت وخیم به شفاخانه حوزوی مراجعه کرده اند که بیشتر آنها حوادث ترافیکی بوده اند. به این حوادث، گراف حوادث موترسایکل بسیار بالای است، بیشتر حادثات و تلفات ناشی از موترسایکل است، پس از آن ریکشا و موتر باعث افزایش کار در شفاخانه و ارائیه خدمات سایر مریضان به آنها شده است. امیدوارم آنها این وضعیت را کنترول کنند. مسوولین نظام مسوولیت دارند تا قوانین رانندگی را بالای مردم و رانندگان تطبیق کنند، آگاهی عامه را افزایش داده و سرعت را کم کنند و در کنار آن پوشیدن کلاه ایمنی موترسایکل را جبری کنند؛ این کار ها می توانند گراف تصادفات رانندگی و مریضان را کاهش دهد.»
افرادی که در حوادث رانندگی مجروح شده اند از برخورد داکتران خوشحال هستند اما میگویند، همه دوا ها را بیرون از شفاخانه با پول می خرند و هیچ دوایی در شفاخانه نیست.
یکی تن از افرادی که حادثه ترافیکی کرده میگوید:« داکتران هر لحظه احوال مرا میگیرند، دوا می دهند و زخم هایم را پانسمان می کنند.»
راننده موتر مرتبط با حادثه رانندگی میگوید:« سرعت زیاد استقبال مرگ است و من این را با چشمان خودم دیدم، من موتر را با سرعت میراندم و این بیچاره را زدم و حالا برای پایوازی اش نشسته ام.»
یکی دیگر از مجروحان حادثه ترافیکی میگوید:« من را ریکشا زد و زخمی شدم. خدا داکتران را خیر نصیب کند که تداوی من را کردند، حالا وضعیت ام به فضل خدا خوب است.»
یکی از پایوازان فرد مجروح در حادثه ترافیکی میگوید:« مردم باید احتیاط کنند و دولت جلو حادثات را بگیرد. موترسایکل این افراد باید از ایشان گرفته شود و به خاطر سرعت زیاد جریمه شوند. چند حادثه در ولسوالی ما رخ داد، آن روز یک نفر کشته شد و جسدش را از شفاخانه انتقال دادند.»
پایواز یکی دیگر از مجروحان حادثه رانندگی میگوید:« او را از تخار آوردم و بیهوش بود. معاینه اش کردند و دوا دادند. حال خوب است و به هوش آمده است. هزینه دوا همه بر عهده ماست و هر نسخه از ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ افغانی میشود.»
در عین حال، مدیریت ترافیک نیز میپذیرد که گراف حادثات ترافیکی نسبت به گذشته افزایش یافته است اما میگوید برای کنترول این معضل برنامههای مختلفی زیر کار است.
عبدالمالک عابد معاون مدیریت ترافیک کندز میگوید:« متاسفانه حوادث ترافیکی در شهر کندز افزایش یافته است به همین دلیل هفته ای دو بار گزمه ها و چک پاینت های فعال داریم تا چراغ های شکاری موتر را که باعث این حوادث میشود جمع کنیم. در آینده قصد داریم اشاره ها و علایم راهنمایی و رانندگی را در بزرگراه ها برای راهنمایی رانندگان نصب کنیم. شهر کندز شهر کوچکی است و ماسترپلان در آن اجراء نشده است. وسایط نقلیه زیاد است، به همین دلیل حوادث ترافیکی نیز زیاد است. به منظور پیشگیری از حادثات سمینارهای با کیفیت بالا را در مدیریت ترافیک برگزار کرده ایم و به مدت دو هفته به رانندگان آموزش می دهیم و قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را برای پیشگیری از حوادث آموزش می دهیم.»
در ولایت کندز در حالی از ازدیاد حوادث ترافیکی سخن گفته میشود که در شاهراه ها و سرک ها توسط مسوولین امنیتی تیم های سیار و چیک پاینت ها فعال هستند.
مردم کندز از حکومت سرپرست میخواهند که به موترهای بدون سند و غیرقانونی و دیگر وسایط نقلیه شکل قانونی بدهد تا از ازدحام کاسته شده و قانون تطبیق شود.