پروژه تولید۱۰ میگاوات برق خورشیدی نغلو در ولسوالی سروبی ولایت کابل از سوی وزرات انرژي و آب به بهره برداری سپرده شد.
عبداللطیف منصور سرپرست وزارت انرژي و آب در مراسم به بهره برداری سپردن این پروژه گفت، در سه سال گذشته پروژه های بزرگی با منابع محدود تطبیق شده است و به گفته ای او در آینده نزدیک قرارداد واردات ۱۰۰۰ میگاوات برق اضافی با ترکمنستان امضا خواهد شد.
منصور همچنین درباره ادعای ارسال بسته های دالری امریکا به امارت اسلامی توضیح داده و گفت، این بسته ها بین انجو های قراردادی سازمان ملل متحد توزیع میگردد که پروژه های مربوط به این سازمان را در افغانستان اجراء می کنند.
منصور افزوده است:« یکی از پروژه های که با شرکت های خصوصی برای تولید ۱۰۰۰ میگاوات برق آغاز کرده ایم این است. ۱۰۰۰ میگاوات برق دیگر از ترکمنستان با قیمت بسیار ارزان میآید و با آن بسیاری از نیازهای ما رفع میشود. بسته های دالری پول انجو ها است و به امارت اسلامی داده نمی شود.»
مسوولین میگویند، با روی کار آمدن امارت اسلامی اولویت به پروژه های داده شده که نیاز به آنها بیشتر بود.
آنها میگویند، امنیت خوب در کشور زمینه را برای سرمایه گذاری فراهم کرده است و از سرمایه گذاران می خواهند که در بخش های در افغانستان سرمایه گذاری کنند که مردم به آنها نیاز بیشتری دارند.
نورالحق انور، رئیس اداره امور میگوید:« اولویت امارت اسلامی دستیابی به محرومان است.»
مولوی عبیدالله، والی کابل میگوید:« به همه سرمایه گذاران اطمینان می دهیم که امنیت شان تامین است و زمینه برای سرمایه گذاری مساعد است.»
از سوی دیگر مسوولین شرکت تطبیق کننده پروژه برق خورشیدی میگویند، پروژه ای را که این وزارت به شرکت آنها داده بود، به موقع تکمیل کرده اند و به گفته ای ایشان از مواد استفاده کرده اند که در منطقه نظیر ندارند.
احمد پهلوان، مسوول شرکت خصوصی میگوید:« به سرمایه گذاران و تاجران می گویم که بیایند اینجا سرمایه گذاری کنند. آنان که منتظر هستند، به انتظار خود پایان دهند.»
صفی الله، رئیس این شرکت خصوصی میگوید:« در این پروژه از وسایل ساخته شده ای شرکت های که نظیر آن در منطقه دیده نشده، استفاده کرده ایم و این تجهیزات از ضایعات جلوگیری می کند.»
این پروژه با سرمایه گذاری حداقل ۸ میلیون دالر به یک شرکت خصوصی واگذار شده بود، و زمینه کار را برای ۲ هزار تن به صورت مستقیم و ۵ هزار تن به صورت غیر مستقیم فراهم میکند.
مقامات میگویند، پس از وصل شدن به شبکه عمومی، ۱۰ هزار خانواده در کابل و ننگرهار از این برق بهره مند خواهند شد.