ولایت کندز که پیشینه خوبی در عرصه زراعت و مالداری دارد، بعد از گندم، برنج، تربوز و خربوزه، حاصلات خوب از تاکستان های انگور دارد.
با وجود اینکه امسال حاصلات انگور در کندز افزایش یافته است، اما باغداران شکایت دارند که به دلیل نبود بازار نمی توانند هزینه مصارف تاک های خود را تامین کنند.
آنها از حکومت سرپرست میخواهند تا علاوه بر پیدا کردن بازار های برای فروش انگور در داخل و خارج از کشور، برای نگهداری میوه های تازه سردخانه های را ایجاد کند.
یک تن از باغداران انگور میگوید:« ۱۰ جریب باغ دارم و ۱۰ نوع انگور در آن وجود دارد. بازارهای محلی اینجا بسیار سرد است و زمانیکه میوه می رسد، راه سالنگ بسته می شود. انگور ما با قیمت فعلی هزینه خود را پوره نمی کند؛ دوا ها و کود کیمیاوی قیمت است و سردخانه ای برای نگهداری آنها وجود ندارد.»
یکی دیگر از باغداران در این زمینه میگوید:« امسال انگور خوبی در کندز بدست آمده است اما بازار خوب ندارد. با این قیمت ها باغداران نمی توانند پول مصرف شده خود را بدست بیاورند. ما از دولت می خواهیم که سردخانه های برای نگهداری انگور بسازد.»
اگرچه مقامات محلی میپذیرند که امسال حاصلات انگور در کندز ۹۰ درصد افزایش یافته است؛ اما میافزایند که این دلیل این افزایش، نتیجه آگاهی هایی است که آنها به باغداران داده بود.
عبدالغفار صدیقی، معاون ریاست زراعت کندز میگوید:« حاصلات انگور در کندز ۹۰ درصد افزایش یافته است. دلیل این افزایش، ارائیه دواها و آگاهی دهی به باغداران است. علاوه بر این، ساخت چیله ها برای انگور با همکاری موسسات نیز دلیلی بر افزایش حاصلات انگور است.»
از سوی دیگر، تاجران با توجه به شکایات کشاورزان میگویند، سعی می کنند میوه های داخلی را به بازارهای بین المللی برسانند تا از این راه مفاد کشاورزان را افزایش دهند.
حاجی بصیر بهیج، معاون اتاق صنعت و تجارت کندز میگوید:« حاصلات انگور امسال در کندز بسیار خوب است. در صورت هماهنگی حکومت و اتاق تجارت، آن را به کشورهای خارجی صادر و همچنین به ولایات دیگر ارسال می کنیم تا کشاورزان از مزایای بهتری برخوردار شده تشویق شوند.»
علاوه بر غلات، خربوزه، تربوز، شفتالو، زرد آلو، ناک، نارنج، لیمو، بادام، پسته، املوک و سایر میوه ها در ولایت کندز به دست می آید؛ اما مشکلاتی در مقابل صادرات آن به خارج از کشور وجود دارد و بازار در داخل کشور ظرفیت کافی برای فروش این میوه ها را ندارد.