چند روز پس از ادعای شهباز شریف نخست وزیر پاکستان مبنی بر حضور گروه های تروریستی در افغانستان، امارت اسلامی از دستگیری یک گروه داعش که به گفته آنها پس از آموزش در کمپ مستونگ بلوچستان برای انجام حملات به افغانستان اعزام شده بود، خبر داد.
در خبرنامه منتشر شده از سوی امارت اسلامی گفته شده است، این گروه در حمله به کارمندان ریاست نظارت بر تطبیق فرامین ( لوی څارنوالی سابق) در کابل و نیز گردشگران خارجی در بامیان دست داشتند.
به اساس این خبرنامه، این گروه داعش در نتیجه یک سلسله عملیات های ویژه در کابل و ننگرهار دستگیر شده و یک شهروند کشور همسایه تاجکستان نیز در میان آن حضور دارد.
در بخشی از این خبرنامه آمده است:« نیروهای ویژه امارت اسلامی، اعضای مهم گروه داعش را که روز دوازدهم ماه سنبله ۱۴۰۳ به کارکنان ریاست تعقیب و نظارت بر احکام و فرامین در دارالامان حمله کرده بودند، دستگیر کردند. این گروه همچنین در شماری از حملات دیگر در کابل و همچنین حمله به گردشگران خارجی در بامیان دست داشتند. عملیات علیه این گروه در کابل و ننگرهار انجام شده است.»
خبرنامه می افزاید، پس از سرکوب داعش در افغانستان، اعضای مهم این گروه از سوی برخی سازمان های استخبارتی به بلوچستان و خیبر پشتونخوا انتقال شدند و برخی گروه ها از آنها برای پیگیری اهداف خود استفاده میکنند.
در بخشی از این خبرنامه آمده است:« سران و اعضای باقی مانده شاخه خراسان داعش پس از سرکوب توسط نیروهای ویژه امارت اسلامی با کمک برخی سازمان های استخباراتی به بلوچستان و خیبر پشتونخوا منتقل شده و در آنجا مراکز و کمپ های آموزشی دارند. این گروه از مراکز جدید خود هم به افغانستان و هم به کشور های دیگر حملات انجام میدهند. این گروه علمای مذهبی و اعضای گروه های دینی، مذهبی و سیاسی در بلوچستان و خیبر پشتونخوا را هدف قرار می دهد و توسط برخی احزاب برای اهداف شیطانی شان استفاده میشود.»
کارشناسان سیاسی مبارزه امارت اسلامی با داعش را مؤثر میدانند و ادعا میکنند که این گروه در تاجکستان و پاکستان نیز مراکز دارد.
آنها از سازمان ملل می خواهند که پاکستان و تاجکستان را تحت فشار قرار دهند تا از حمایت داعش دست بردارند.
حکمت الله حکمت، کارشناس سیاسی میگوید:« داعش یک پروژه تروریستی امریکایی است که وظیفه پرورش، آموزش و صادرات آن در منطقه را به اردو و استخبارت پاکستان داده شده است. داعش در کشور ما هیچ گونه پشتوانه فکری و مردمی ندارد. دو کشور همسایه ما در خدمت امریکا ایستاده اند تا وضعیت امنیتی مثبت افغانستان را به چالش بکشند.»
عزیز معارج، کارشناس سیاسی میگوید:« برخی داعشی های خارجی می آیند، اما آنها هم دستگیر میشوند و بعد به جرم خود اعتراف می کنند. امارت اسلامی اجازه نمی دهد که این افراد در افغانستان جای داشته باشند.»
پیش از این نیز امارت اسلامی بارها حضور گروه های تروریستی در افغانستان را رد کرده و نگرانی های منطقه و کشورهای همسایه را در این زمینه غیر موجه خوانده است.