به دلیل ادامه خشکسالی طولانی در کشور، سطح آب دریای کابل نیز در سال جاری به شدت کاهش یافته است و به دلیل این کاهش، محصولات کشت شده در هزاران هکتار زمین ولایات شرقی با خطر خشک شدن مواجه هستند.
این زمین ها بیشتر متعلق به شرکت دولتی کانال ننگرهار است.
دهاقین این زمین ها دلیل خشک شدن محصولات را کاهش آب دریای کابل، پاک نکردن برخی از قسمت های کانال و نهرهای جدا شده غیرقانونی از کانال میدانند.
یکی از دهاقین این زمین ها میگوید:« مردم از کانال جوی های غیر قانونی جدا کره اند و بیجا آب مصرف میکنند؛ این باید کنترول شود و برای ما آب منظم داده شود تا محصولات ما از خشکسالی نجات یابد.»
همچنین یکی دیگر از دهاقین میگوید:« امیدواریم مسوولان به پاکسازی کانال توجه کرده و جوی های جدا شده غیرقانونی را بند کنند تا آب به صورت منظم به دست محصولات و مردم برسد.»
مسوولین شرکت دولتی کانال ننگرهار میگویند، کمبود آب در دریای کابل در فصل خزان یک مشکل عادی است و هر ساله در این فصل ۵۰ درصد آب دریا کم میشود که به همین دلیل آن این مشکل به وجود آمده است.
انجنیر گل احمد، آمر مراقبت و نگهداری شرکت دولتی کانال ننگرهار میگوید:« در فصل خزان به دلیل خالی بودن کاسه بند، کمبود آب وجود دارد؛ اکنون ۵۰ درصد آب در بند وجود دارد. مردم هم باید تحمل کنند، ما تمام تلاش مان را میکنیم که آب را به همه برسانیم.»
رییس شرکت کانال ننگرهار نیز وجود نهرها و جوی های غیر قانونی در مسیر کانال را می پذیرد و اطمینان میدهد که به کسی اجازه نخواهد داد تاز از کانال عمومی جوی های غیرقانونی را جدا کند.
به گفته محمد نعیم محمدی، آب کانال با میکانیزم منظم به صورت عادلانه بین تمام کشاورزان توزیع میشود.
محمدی میافزاید:« ما در این مورد چندین بار جلساتی برگزار کرده ایم و اکنون هم مصمم به اجرای عدالت و انصاف هستیم. مکانیزم توزیع آب باید به گونه ای باشد که آب به همه برسد.»
بر اساس اطلاعات، پروژه کانال ننگرهار به طول ۷۱ کیلومتر و ظرفیت آبیاری حدود ۳۱ هزار هکتار زمین در سال ۱۳۴۲ به بهره برداری سپرده شد.