نخست وزیر پاکستان در هفتاد و نهمین نشست عمومی سازمان ملل متحد بار دیگر ادعا کرده است که گروه های مسلح زیاد در افغانستان فعالیت می کنند.
شهباز شریف در سخنان خود از داعش شاخه خراسان، شبکه القاعده، جنبش طالبان پاکستان و جنبش آزادی خواهان بلوچ نام برده و گفته است، این گروه ها در افغانستان حضور دارند و از آنجا به پاکستان حمله می کنند.
شریف از حکومت سرپرست افغانستان خواسته است که برای از بین بردن این گروه ها گام های عملی بردارد و گروه های را سرکوب کند که از خط فرضی دیورند عبور کرده و در پاکستان دست به عملیات تخریبکارانه میزند.
وی افزوده است:« حکومت سرپرست باید حقوق بشر، حقوق زنان و دختران افغانستان و همهشمول بودن حکومت را ارتقا دهد. آنها باید برای از بین بردن گروه های تروریستی به ویژه در داخل افغانستان گام های عملی بردارند و در برابر گروه هایی که از خط عبور می کنند و حملات تروریستی انجام می دهند، جدی باشند. این گروه ها شامل شاخه خراسان داعش، القاعده، تحریک طالبان پاکستان، شبه نظامیان مربوط به قول اردو مجید یا بی.ال.آی و گروه های دیگر است که متاسفانه در خاک افغانستان دیده میشوند.»
اما امارت اسلامی میگوید، افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست و گروه های مسلح خارجی اجازه فعالیت در افغانستان برای تهدید کشورهای دیگر از خاک افغانستان را ندارند.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید:« ما از موضع مثبت کشورهای همسایه استقبال می کنیم، افغانستان برای هیچکس تهدیدی نیست. در اینجا به گروههای خارجی اجازه فعالیت داده نمیشود و نه به کسی اجازه داده میشود که از خاک افغانستان علیه کشور های دیگر استفاده کند.»
وزارت امور خارجه پیش از این در واکنش به اتهامات مشابه گفته بود، هرکس که اتهام وجود گروه های تروریسی را به افغانستان میبندد باید ثبوت داشته باشد.
مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه چندی پیش در یک نشست خبری گفته بود، این گونه اتهامات عمداً علیه افغانستان مطرح میشود، اما امارت اسلامی اطمینان میدهد که هیچ گروهی در افغانستان مرکز ندارد و نه خطری برای دیگران ایجاد کرده میتواند.
وی افزوده بود:« افغانستان متهم میشود که در اینجا داعش یا گروه های تروریستی دیگر وجود دارد، پس لطفا کرده یک مدرک ارائیه کنید. هر نوع اتهامی علیه افغانستان یا بر اساس اطلاعات نادرست است و یا عمداً توسط خودشان مطرح میشود. هیچ جناحی در افغانستان وجود ندارد و هیچ کس نمی تواند از خاک افغانستان علیه دیگری استفاده کند.»
از سوی دیگر، تحلیلگران سیاسی اظهارات شهباز شریف را تلاش برای بدنام کردن افغانستان در صحنه بین المللی و آخرین موضع پاکستان میدانند.
به گفته آنها، موضع اردو، حکومت ملکی و سیاستمداران پاکستان در قبال افغانستان یکسان است و اظهارات شهباز شریف نخست وزیر این کشور در مورد افغانستان در سازمان ملل نشان می دهد که اسلام آباد هرگز افغانستان با ثبات نمیخواهد.
فیض محمد زلاند، استاد پوهنتون میگوید:« اظهارات شهباز شریف اولین و آخرین اظهارات پاکستان نیست، بلکه همه پاکستانی ها، نظامیان، سیاستمداران و مخالفان آنها خواهان یک افغانستان ضعیف، عقب مانده و رنج دیده هستند. آنها خواهان صلح و ثبات در افغانستان نیستند. اظهارات شریف در سازمان ملل نه تنها بی معنا، بی فایده و مستند نیست، بلکه آموزش و حفاظت تروریست ها یک سیاست منطقه ای پاکستان است.»
نخست وزیر پاکستان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از طرف افغان خواست تا در کنار حقوق بشر به حقوق دختران و زنان نیز توجه کرده و حکومت همهشمول تشکیل دهد.
کابل چگونگی حکومت، حقوق زنان و دختران را مسئله داخلی افغانستان خوانده و اظهارات کشورهای دیگر را در این زمینه را مداخله در امور داخلی کشور میداند.