پس از انتشار گزارش های مربوط به عضویت افغانستان در سازمان بریکس، امارت اسلامی نیز پذیرفت که پیشنهاد عضویت را به روسیه پیش کرده است.
در گزارش های منتشر شده در این زمینه گفته شده است، پیشنهاد امارت اسلامی از سوی سرپرست وزارت صنعت و تجارت به کریملین داده شده است تا به دست رئیس جمهور پوتین برسد.
امارت اسلامی علاوه بر تایید سپردن این پیشنهاد، تمایل خود را برای عضویت فعال در سازمان بریکس برای ثبات اقتصادی افغانستان و شرکت نمایندگان آن در نشست های این سازمان نشان می دهد.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید:« بریکس یک فورم مهم اقتصادی است و کشورهای که بیشترین منابع و منابع اقتصادی جهان را دارند در آن عضویت دارند. از آنجایی که افغانستان یک کشور رو به رشد و از نظر اقتصادی در حال توسعه است، پس شرکت در نشست های چنین سازمان اقتصادی برای ما مهم است. امارت اسلامی افغانستان علاقمند به شرکت در نشست بعدی بریکس است و به همین دلیل درخواست خود را با کشور میزبان در میان گذاشته است.»
تحلیلگران سیاسی پیشنهاد امارت اسلامی برای پیوستن به سازمان بریکس را بهترین اقدام می دانند. به باور آنان، افغانستان با شرکت در نشست های اقتصادی منطقه ای و جهانی راه های تجاری دیگر را نیز باز خواهد کرد.
صادق حمیدزوی، تحلیلگر سیاسی میگوید:« پیوستن به بریکس برخلاف منافع افغانستان نیست، بلکه در راستای تضمین منافع است. کشورهای در بریکس هستند که با امریکا تعاملات استراتیژیک دارند اما در این سازمان نیز عضویت دارند. عضویت در بریکس به نفع افغانستان است نه ضرر.»
ادریس محمدی زازی، تحلیلگر سیاسی میگوید:« بریکس مهمترین ارگان یا سازمان در شرایط کنونی است و کنفرانس های اش نیز مهم ترین کنفرانس ها است. اگر امارت اسلامی به این کنفرانس دعوت شود یا به عضویت این سازمان درآید، این بزرگترین دستاورد برای امارت اسلامی خواهد بود.»
به باور تحلیلگران، در صورت دعوت از امارت اسلامی در نشست های آتی سازمان بریکس و نهادینه کردن جایگاه خود در این سازمان، می تواند تجارت با کشورهای عضو را بیش از پیش گسترش دهد.
یونس زدران، تحلیلگر سیاسی میگوید:« اشتراک افغانستان در این کنفرانس بسیار مهم است و پیامدهای مهمی برای اقتصاد افغانستان خواهد داشت و ارزش پول ملی ما را بیش از پیش افزایش میدهد.»
برازيل، روسيه، هند، چين و آفريقای جنوبی اعضای دائمی و بنيانگذاران سازمان بريكس هستند، مصر، ایتوپیا، ايران و امارات عربی نيز در سال ۲۰۲۴ به اين سازمان پيوسته اند.
اهداف این سازمان مطرح کردن کشورهای عضو در چارچوب یک بلوک اقتصادی، افزایش مبادلات تجاری با یکدیگر، تجارت با ارزهای مربوطه به جای دالر، کاهش وابستگی به اتحادیه اروپا و ایالات متحده امریکا است و همچنین ایجاد یک بانک توسعه ای بزرگ است.