سوء تغذیه بیماری است که علاوه بر عوامل دیگر، به دلیل اختلالات جنیتیکی و خونی در کودکان بروز می کند.
افراد مبتلا به سوء تغذیه که در شفاخانه حوزوی بلخ تحت معالجه قرار دارند، برای درمان کامل از مردم خون می خواهند.
اورانوس، یک تن از کودکان مبتلا به سوء تغذیه میگوید:« من از سه ماهگی تا ۱۷ سالگی اینگونه بودم. از مردم می خواهم برایم خون اهداء کنند و مرا برای تداوی به خارج بفرستند.»
تجلا، یکی دیگر از کودکان مبتلا به سوء تعذیه میگوید:« ما مشکلات زیادی داریم. از افراد ثروتمند می خواهم که نیازهای ما را برآورده کنند.»
در همین حال، مسوولین صحی بلخ میگویند، در حال حاضر ۲۴۴ کودک مبتلا به سوء تغذیه در این شفاخانه تحت مراقبت های ویژه هستند و برای هر یک آنان سه روز در هفته خون تزریق میشود.
حیات الله سالار، مسوول بخش تداوی سوء تغذیه شفاخانه حوزوی بلخ میگوید:« با همکاری بانک خون به آنها کتابچه های رسمی داده ایم. ۲۴۴ کودک نزد ما راجستر کرده اند، اما در سطح تمام زون ۳۰۰ تن بیمار داریم که هفته ای ۳ بار به آنها خون داده میشود.»
به باور داکتران، سوء تغذیه می تواند از مادر به کودک نیز منتقل شود و باعث کم خونی در بدن شود.
به گفته آنها، اگر سوء تغذیه درمان نشود باعث مرگ میشود.
داکتر حبیب الله میگوید:« فیصدی این بیماران زیاد است. اگر والدین نیز به این بیماری مبتلا باشند، آنها ناقل هستند و به فرزندان خود منتقل میکنند. ما سه نوع تلاسیمیا داریم، خفیفه، متوسطه و شدید. خفیفه خیلی خطرناک نیست، اما تلاسیمیا شدید بسیار خطرناک است.»
هرچند تعداد دقیق بیماران مبتلا به سوء تغذیه در کشور مشخص نیست، اما مسوولین شفاخانه حوزوی بلخ میگویند، در سال جاری تاکنون ۳۰۰ مریض را در زون شمال ثبت کرده اند.