شیخ عبدالباقی حقانی، سرپرست اداره ملی امتحانات میگوید، اگر افراد مسلکی یا واجد شرایط در ادارات دولتی گماشته نشوند، ممکن است بسیاری از افراد بالای فرزندان خود درس نخوانند.
وی با توجه به شرایط پیش آمده، کار دادن به افراد مسلکی در ادارات دولتی را یک نیاز میداند و میگوید، این کار میتواند به نسل آینده انگیزه مثبت بدهد.
حقانی این اظهارات را در نشست مطبوعاتی مشترک وزارت معارف و اداره ملی امتخانات در مرکز رسانه های حکومت بیان کرد.
حقانی افزود:« اگر نظام حاکم در هر دو حوزه رضایت عملی مردم را جلب نکند، استعداد و شایستگی فرزندان مردم را در نظر نگیرد، در امتحانات، مشاغل و مناصب دولتی از عدالت و انصاف کار نگیرد، کار را به اهل کار نه سپارند، مردم به آموزش فرزندان خود صبر نمیکنند و آنها را از مکاتب دور میکنند و به نظام حاکم بی اعتماد می شوند.»
حقانی همچنان در نشست مشترک مطبوعاتی با مقامات وزارت معارف در کابل ۸ هزار بست اداری و معلمی را به رقابت آزاد سپرد و گفت، باید در سطح حکومتی برای افزایش معاش معلمان تلاش شود تا کادر های مسلکی به این بست راه بیابند.
مسوولین وزارت معارف در این نشست گفتند، به دلیل کمبود معلم در مکاتب کشور مجبور شدند حدود ۸ هزار بست را از طریق رقابت آزاد اعلان کرده تا افراد شایسته را جذب کنند.
به گفته مسوولین این وزارت، با تعیین این افراد مشکل تشکیل معلم در کشور تا حدودی حل خواهد شد.
عبدالخالق صادق، معاون تضمین کیفیت وزارت معارف میگوید:« بسیاری از مکاتب ما با کمبود معلم، کارمندان اداری و تشکیل مواجه هستند. در ۲۰ سال گذشته روی این بخش کار نشده است اما امروز وزارت معارف ۸ هزار بست را در ۲۴ ولایت کشور اعلام کرد که با آن مشکلات اداری و آموزشی مکاتب برطرف می شود.»
همچنان مسوولین وزارت معارف میگویند، بست های پنجم و ششم اداری مربوط به این وزارت و بست های مربوط به معلمان در ۲۴ ولایت افغانستان به اعلام گذاشته شده است.
آنها از مردم خواستند برای بست های مذکور ثبت نام کنند.
مسوولین وزارت معارف افزودند، تلاش می کنند تا برای همه اطفال کشور زمینه آموزش مساوی را فراهم کنند.
محمد یوسف ثاقب، رییس عمومی اداری وزارت معارف میگوید:« متقاضیان این بست ها در مراکز شهر کابل و ولایات باید حداقل فارغ التحصیل صنف چهاردهم و یا مدرک معادل آن در رشته معارف اسلامی باشند. در ولسوالی ها، افرادی که برای این بست ها ثبت نام می کنند، باید فارغ التحصیل صنف دوازدهم و یا گواهی معارف اسلامی معادل آن را داشته باشند.»
عبدالخالق صادق، معاون تضمین کیفیت وزارت معارف میگوید:« ادارات آموزشی در هر نظام و اداره حیثیت فیلتر را دارند. هرکسی که از این فیلتر عبور کند صاف خواهد بود و می تواند خدمت کند.»
در کنار بخش های دیگر، بخش معارف افغانستان نیز به شدت تحت تأثیر جنگ طولانی قرار گرفته است و علاوه بر شهرهای بزرگ، در ولسوالی ها و روستاها، حدود سه میلیون کودک همچنان از آموزش محروم هستند.
وزارت معارف از توسعه سکتور آموزشی اطمینان داده و میگوید، مشکلات این بخش را حل خواهد کرد.