اداره آموزش های تخنیکی و مسلکی روز یکشنبه (۲۷ سنبله ۱۴۰۳) گزارش دستاوردهای یک ساله خود را با رسانه ها به اشتراک گذاشت.
مسوولین این اداره گفتند، در سراسر کشور به هزاران تن آموزش های تخنیکی و مسلکی داده اند و هزاران تن دیگر در حال حاضر در مراکز آموزشی کشور به آموختن آموزش های تخنیکی و مسلکی مشغول هستند.
به گفته آنها، برای ۳۵ هزار تن از اعضای امارت اسلامی در زمینه اداره و مدیریت آموزش دو ساله داده میشود و در حال حاضر، روند آموزش آنها جریان دارد.
مولوی غلام حیدر شهامت، رئیس این ادراه میگوید، در یک سال گذشته ۸۰ هزار تن جذب مراکز آموزش های تخنیکی و مسلکی شده اند که در این مدت ۱۹ هزار تن از این آموزش ها فارغ التحصیل شده اند و در حال حاضر در بازار کار مشغول هستند.
شهامت میافزاید:« اکنون در سمستر بهاری ۳۵ هزار مجاهد در رشته های اداره و منجمنت مشغول آموزش هستند. سال گذشته حدود ۸۰ هزار دانشجو جذب مراکز آموزش تخنیکی و مسلکی شدند. همچنین در سال گذشته ۱۹ هزار تن از مراکز آموزش تخنیکی و مسلکی فارغ التحصیل شدند. اطلاعات ما نشان می دهد، بیشتر این افراد در بخش های مختلف کشور مشغول به کار هستند.»
غلام سعید احساس، معاون تخنیکی و مسلکی اداره تخنیکی و مسلکی میگوید:« به این افراد ۱۸ ماه آموزش داده می شود و این آموزش از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. قبل از فراغت از این افراد امتحان گرفته میشود و افرادی که کامیاب میشوند در دوره ای لیسه اسناد صنف دوازدهم و در دوره انستستیوت اسناد صنف چهاردهم را میگیرند.»
سرپرست اداره آموزش های تخنیکی و مسلکی میگوید، اداره آموزش های تخنیکی و مسلکی در ۱۰ سکتور، ۱۱۱ رشته آموزشی دارد.
به گفتهٔ شهامت، ۳۷۵ مرکز آموزش های مختلف تخنیکی و مسلکی در ۳۴ ولایت کشور فعال است و هزاران تن در آنها مشغول یادگیری هستند.
وی میافزاید:« در حال حاضر اداره آموزش تخنیکی و مسلکی در ۳۴ ولایت و بیش از ۲۵۴ ولسوالی کشور دارای مراکز آموزشی است که مجموع آنها به ۳۷۵ مرکز می رسد. این آموزش ها شامل ۱۰ سکتور و ۱۱۱ رشته آموزشی است.»
مسوولین هدف اصلی فعالیت های اداره آموزش تخنیکی و مسلکی را تامین نیروی بشری مسلکی و حرفوی برای بازار کار دانستند. ناظران میگوید، آموزش کارمندان به شیوه ای مسلکی و حرفوی باعث رشد اقتصادی شده و افغانستان را به سمت خودکفایی به پیش میبرد.