به ادامه تشریح دست آورد های ادارات دولتی، این بار وزارت معارف گزارش سالانه خود را در اختیار رسانه ها قرار داده است.
در این گزارش از افزایش تعداد دانش آموزان، افزایش ظرفیت معلمان، مصرف نمودن بودجه وزارت، فعالیت مدارس دینی، توزیع کتب درسی در مکاتب، ایجاد لابراتوار در مکاتب و شماری از موضوعات دیگر ارائیه شد.
کرامت الله آخوندزاده معین تعلیمات اسلامی وزارت معارف میگوید، در سال گذشته بیش از ۱.۴ میلیون دانش آموز جدید در مکاتب دولتی و خصوصی جذب شدند که با آن تعداد مجموعی تمام دانش آموزان به بیشتر از ۱۰ میلیون و ۹۱۴ هزار و ۳۸ تن میرسد.
آخندزاده میافزاید:« در تمام کشور ۱ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۸۴۰ تن دانش آموز در مکاتب دولتی و خصوصی جذب شده است. با جذب دانش آموزان جدید تعداد تمام دانش آموزان ۱۰ میلیون و ۹۱۴ هزار و ۳۸ تن میرسد.»
آخندزاده میگوید، ۳۱۶ مکتب جدید در چوکات وزارت معارف ایجاد شده است که از این میان ۲۱۰ مکتب خصوصی و بقیه دولتی است.
به گفته آخندزاده، سال گذشته از صنف اول تا دوازدهم بیش از ۱۶ میلیون و ۸۸ هزار جلد کتاب درسی چاپ و در اختیار مکاتب قرار دا ده شده اند.
وی میافزاید:« در سطح کشور ۲۳۱۶ مکتب تازه تاسیس شده که از این میان ۱۰۶ مکتب دولتی و ۲۱۰ مکتب دیگر خصوصی است. در مجموع ۱۶ میلیون و ۱۸۸ هزار و ۹۳۹ جلد کتاب درسی از صنف اول تا دوازدهم به مکاتب توزیع شده است. در تمام کشور ۶۱۷ هزار و ۹۷۸ جلد کتاب درسی به مراکز تعلیمات دینی نیز توزیع شده است.»
موضع وزارت معارف در خصوص آموزش دختران بالاتر از صنف ششم مانند گذشته است و به گفتهٔ آنها این مکاتب تا امر ثانی تعطیل خواهند بود.
مقامات میگویند، در حال حاضر ۱۸ هزار و ۳۳۷ مکتب در تمام کشور فعال است که از این میان ۳ هزار و ۴۳۹ مکتب خصوصی است و در مکاتب دولتی ۷ هزار و ۶۳۴ مکتب ابتدایی، ۴ هزار و ۴۳۹ مکتب متوسطه و ۶ هزار و ۲۶۴ لیسه است.
گزارش سالانه وزارت معارف همچنین میافزاید، در تمام کشور ۲۱ هزار و ۲۵۷ مرکز تعلیمات اسلامی از جمله مدارس دینی، دارالحفاظ، دارالایتام و دارالعلوم فعال است.
به گفته مسوولین، در مجموع برای سال گذشته ۳۲ میلیارد افغانی اختصاص یافته که ۹۸ درصد آن مصرف شده است.
مقامات وزارت معارف میگوید، برای کوچی ها و افراد معلول زمینه آموزش را فراهم کرده است و در حال حاضر هزاران دانش آموز این کتگوری ها در حال آموزش هستند.