به ادامه ای تشریح دست آورد های یک ساله ای ادارات دولتی، روز شنبه ( ۱۷ سنبله ۱۴۰۳) کمیته ملی المپیک، ریاست عمومی تربیت بدنی و ورزش، گزارش سالانه خود را با رسانه ها شریک ساختند.
مولوی احمدالله وثیق، سرپرست کمیته ملی المپیک، تصمیم حکومت سرپرست در مورد ممنوعیت مبارزات آزاد را به چالش کشید و گفت که این بازی از نظر شرعی جایز نیست.
وی همچنین درباره ورزش بانوان گفت، بانوان نیز مانند مردان حق ورزش دارند و با رعایت حجاب می توانند هر زمان که بخواهند در ساحات آزاد ورزش کنند.
وثیق میافزاید:« این یک واقعیت است که ورزش برای همه ضروری است، چه مرد و چه زن و چه پیر و جوان. زنان با رعایت حجاب شرعی میتوانند آزادانه در محیط اطراف خود قدم بزنند. اطلاعات ما نشان میدهد که شاروالی کابل در حال برنامه ریزی ایجاد تعدادی پارک ها برای خانواده ها است که در مناطق مختلف شهر ساخته خواهد شد. بازی های فری فایت به دلیل خارج بودن این بازی ها از چارچوب شرعی و اصول دین ممنوع شده اند.»
وثیق میگوید، تقویت ساختارهای ورزشی، فراهم کردن زمینه برای حضور ورزشکاران افغان در مسابقات خارجی، برگزاری مسابقات در داخل کشور، امضای تفاهم نامه های همکاری با وزارت معارف و شاروالی کابل و ایجاد برنامه های ظرفیت سازی از اولویت های مهم کمیته ملی المپیک در سال جاری است.
به اساس اطلاعات وی، ورزشکاران افغانستان در سال گذشته در ۹۸ مسابقه خارجی شرکت کرده و ۹۲ مدال شامل ۲۲ مدال طلا، ۳۰ مدال نقره و ۴۰ مدال برنز کسب کرده اند.
وثیق میگوید:« طی یک سال گذشته ۴ هزار مسابقه تشویقی، مناسبتی و رسمی برای بخش های ورزش در مناطق مختلف کشور برگزار شده است. ورزشکاران بخش های مختلف ورزشی در ۹۸ بازی خارجی شرکت کرده و ۲۲ مدال طلا، ۳۰ مدال نقره و ۴۰ مدال برنز کسب کرده اند. کسب ۵ مدال در بازی های المپیک آسیایی، صعود تیم ملی فوتسال به جام جهانی و قهرمانی در جام کافا توسط تیم ملی فوتبال ۱۷ ساله از مهمترین دستاوردهای در بازی های خارجی است.»
در چهاردهمین دور رقابت های سطح آسیایی که ورزشکاران افغان با کسب ۹ مدال طلا، ۴ نقره و ۵ برنز، ورزشکاران ۱۲ کشور آسیایی شرکت کردند.
مقامات میگویند، کسب ۵ مدال در بازی های المپیک آسیایی، راهیابی تیم ملی فوتسال به جام جهانی، قهرمانی تیم ملی فوتبال ۱۷ ساله افغانستان در مسابقات کافا و قهرمانی تیم ملی تکواندو در مسابقات جی ۲ همچنین از جمله دستاوردهای مهم این بخش است.
محمد یوسف کارگر رئیس فدراسیون فوتبال میگوید:« اساس و بنیاد این است که تا بازی های خارجی نداشته باشیم، کیفیت بازی های داخلی ما بلند نمی رود و نمیتوانیم در سطح بین المللی رقابت کنیم.»
الله محمد اتل مشوانی، سخنگویی کمیته ملی المپیک میگوید:« یکی دیگر از دستاوردهای مهم ما از مسابقات برون مرزی راهیابی تیم ملی فوتسال به جام جهانی برای اولین بار است. پیش از این تیم فوتسال افغانستان هرگز به جام جهانی نرفته بود.»
مسوولین میگویند، ریاست عمومی تربیت بدنی و ورزش سال گذشته با برگزاری سومین دوره مسابقات والیبال، پنجمین دوره لیگ های بزکشی، سومین دوره لیگ های فوتبال و فوتسال و دومین دوره لیگ غورسی، گام های مهم را برای انکشاف تقویت ای بازی ها برداشت.
آنها همچنین میافزایند، نزدیک به ۵۰ سفر به منظور ایجاد فرصت برای حضور ورزشکاران در مسابقات خارجی در نظر گرفته شده است که بر اساس دعوتنامه های رسمی انجام خواهد شد.