ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر برای افغانستان، تصمیم حکومت سرپرست برای ممنوعیت سفر خود به افغانستان را یک گام به عقب خوانده و میگوید، اگر حکومت سرپرست روی موضع خود بایستد و تصمیم خود را تغییر ندهد، ممکن است روابط میان جامعه جهانی و حکومت سرپرست خراب تر شود.
بنت با انتشار خبرنامه ای گفته است، تلاش میکند روابط حکومت سرپرست را با جهان بهتر کرده و جهانیان را تشویق کند که با این حکومت تعامل کند.
در بخشی از خبرنامه آمده است:« من پیوسته تقاضای تعامل شفاف با مقامات فعلی را داشته ام و من ارزیابی جدی از وضعیت حقوق بشر در افغانستان را به عنوان مسوولیت خود ارائیه کرده و برای بهتر شدن آن توصیههای عملی و کمک تخنیکی ارائیه میکنم. اختلافات از طریق گفتگو حل میشود. من از طالبان میخواهم که تصمیم خود را تغییر دهند.»
سعی کردیم نظر مسوولین حکومتی را در این باره با خود داشته باشیم اما جواب ندادند.
کارشناسان سیاسی تصمیم ممنوعیت سفر بنت را به ضرر مردم عام افغانستان خوانده و میافزایند، وی از سوی سازمان ملل منصوب شده و نتیجه کار او برای این سازمان ارزشمند است.
آنها میگویند، در شرایط کنونی حکومت سرپرست باید بر اساس هماهنگی کامل با جامعه جهانی به پیش برود.
شهسوار سنگروال، تحلیلگر سیاسی میگوید:« فکر نمی کنم که سخنان بنت فراتر از تصمیم شورای امنیت باشد که به اعتقاد آنها راه را برای روابط طالبان با جامعه جهانی هموار میکند. تصمیم نهایی شورای امنیت بسیار بالاتر از سخنان اوست؛ این بدان معناست که طالبان هرگز از قانون امربالمعروف عقب نشینی نمی کند.»
برخی دیگر خواستار آن هستند که حکومت سرپرست با پذیرفتن خواسته های مشروع جهانیان در سطح بین المللی خود را از انزوای آینده نجات دهد.
واحدالله فقیری، تحلیلگر سیاسی میگوید:« کشمکش ها بین سازمان ملل و طالبان زمانی قابل حل است که در افغانستان اصلاحات بیاید، طالبان باید برخی اصلاحات را بپذیرند و از افراط گرایی دست بکشند. فکر نمیکنم در صورت ادامه وضعیت فعلی، جامعه جهانی با آنها تعامل کند.»
ریچارد بنت در پایان خبرنامه خود اطمینان داده است که علیرغم تحریم های حکومت سرپرست به کار خود ادامه داده و امور را از خارج سازماندهی خواهد کرد.