متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا به فاکس نیوز گفته است، با توجه به چندین دهه جنگ در افغانستان، این کشور نمی خواهد وارد جنگ داخلی دیگری شود.
فاکس نیوز در گزارش به قول میلر نوشته است، افغان ها بعد از این از ادامه جنگ در کشور خود حمایت نمی کنند و به گفته وی، امریکا نیز با نگاه به موضع مردم عام افغانستان، همین نظر را دارد.
وی افزوده است:« این کشور ۴۴ سال است که در جنگ است. ما نمیخواهیم جنگ دوباره در افغانستان آغاز شود و افغان ها هم نمی خواهند. امریکا از گروه های مسلح حمایت نمی کند.»
مقامات حکومت سرپرست حمایت نکردن از گروههای مقاومت مسلح از سوی امریکا را تصمیم درست خوانده و میگویند که ثبات کنونی افغانستان به نفع منطقه و جهان است.
حمد الله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید:« این موضع خوبی است که امریکا از مقاومت مسلحانه در افغانستان حمایت نمیکند. پس از سال ها درگیری و ناآرامی ، اکنون امنیت تامین شده و این امنیت به نفع کشورهای منطقه و جهان است. کشورها باید به خاطر داشته باشند که ایجاد ناامنی در افغانستان به نفع هیچ کس نیست.»
این در حالیست که دو روز قبل مایکل مک کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا امریکا گفت، با جبهه مخالف امارت اسلامی به رهبری احمد مسعود روابط دایمی دارد و از دعوت وی به کانگرس حمایت می کند.
کارشناسان مسایل سیاسی در مورد اظهارات ضد و نقیض مقامات امریکایی می گویند،، امریکا همواره به خاطر منافع خود وعده های خود را زیر پا گذاشته است.
آنها با توجه به سیاست مجهول واشنگتن، از حکومت سرپرست میخواهند که برای جلوگیری از تکرار ناامنی، تعامل بین المللی و حمایت عمومی را در اولویت قرار دهد.
عزیز معارج، تحلیلگر سیاسی میگوید:« دونالد ترامپ، نامزد انتخابات ریاست جمهوری امریکا، همیشه میگوید که اگر در انتخابات پیروز شود، پایگاه هوایی بگرام را پس می گیرد. اکنون آنها میخواهند برای این کار زمینه سازی کنند، برای طالبان تهدید ایجاد کرده و از آن به عنوان فشار استفاده کنند. شاید آنها قصد دارند به افغانستان برگردند، به همین دلیل حرف های ضد و نقیض میزنند. اینها بازی های آنهاست که به نفع خودشان انجام می دهند. ما باید برنامه و استراتیژی خودمان را برای این کار داشته باشیم تا دیگر برای جنگ های نیابتی استفاده نشویم.»
ادریس محمدی زازی، تحلیلگر سیاسی میگوید:« دوستی و دشمنی امریکا قابل درک نیست. آنها برای منافع خود هر کاری انجام داده و گفته میتوانند. ملتها و دولتهای هوشمند به امریکا تکیه نمیکنند، بلکه روی خود سازی و اجماع کار میکنند.»
حکومت سرپرست همواره از کنترول داشتن بر تمام کشور و نظام مرکزی قوی صحبت کرده و میافزاید که به هیچ گروه مسلح اجازه نمی دهد که امنیت افغانستان را به چالش بکشد یا از خاک افغانستان علیه سایر کشورها استفاده کند.